Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo mladih pomoraca

Ministar zaboravio obećanje da će pomoći zapošljavanju kadeta

siniša hajdaš dončić
Marko Prpić/Pixell
01.04.2014.
u 16:20

Iz Sekcije mladih Sindikata pomoraca pitaju zašto je na brodovima Jadrolinije samo troje vježbenika, a može ih primiti više od stotinu

Na mlade hrvatske pomorce u Ministarstvu pomorstva , prometa i infrastrukture očigledno su zaboravili, tvrde u Sekciji mladih Sindikata pomoraca Hrvatske iz koje su danas ministru Siniši Hajdaš Dončiću (na slici) uputili otvoreno pismo podsjećajući ga da je još u prosincu obećao da će Ministarstvo subvencionirati troškove ukrcaja vježbenika palube i stroja. Mladi pomorci, u ime svih nezaposlenih vježbenika, pitaju ministra što je poduzeo jer, navode u pismu, red u kojem kadeti čekaju na ukrcaj sve je duži, a krajem školske godine nove stotine budućih pomoraca završavaju pomorske škole. 

- Samo godinu dana! I oni će otići na tržište rada diljem svijeta, a puniti proračun Republike Hrvatske. Ako zbog ničega drugoga, barem zbog toga su vrijedni vaše pažnje i truda - stoji u pismu ministru u kojem iz Sekcije mladih Sindikata pomoraca Hrvatske pozivaju Hajdaš - Dončića da pomogne u zapošljavanju kadeta.

Ističu i da je na nedavnom natječaju za zapošljavanje u Jadroliniji otvoreno tek sedam radnih pozicija za vježbenike i da ih zabrinjava što na 54 broda najvećeg nacionalnog putničkog brodara u linijskom, dužobalnom i međunarodnom prometu na kojima bi sukladno kapacitetu moglo biti ukrcano 108 vježbenika kadeturu danas odrađuje samo troje vježbenika. Pitaju ministra zašto Jadrolinija nije jedno od rješenja za vježbenike. Završavajući pismo poslovicom "Čovjeka se drži za riječ, a vola za rogove" mladi pomorci poručuju da i " krava-muzara" - hrvatski pomorci trebaju barem malo sijena jer će inače , pišu u otvorenom pismu, proračunsko mlijeko presušiti. 

>> Hrvatski pomorci spasili jedriličara na Atlantiku od pogibije

Komentara 5

LU
ludvig989
19:55 01.04.2014.

Siniša i Hajdaš i Dončić nesposobni ministar koji ništa ne zna niti je uradio niti pokrenuo niti napravio, samo se zna bahatiti pred novinarima i razbacivati se velikim izjavama. Još jedan statist u vladi RH koji ništa ne radi al je dobro plaćen.

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
17:43 01.04.2014.

Pred 6, 7 godina nudili su sve i svašta da se djeca upisuju u pomorske škole, da se ne zatvore....stipendije za srednjoškolce, za studente....pričali o deficitu pomoraca na tržištu rada.... a upravo ta generacija mladaca sada ne može do posla....

Avatar gladnijura
gladnijura
16:57 01.04.2014.

Kad obave stažiranje, odu na stranca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije