Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Benkovac

Ministar Tolušić otvorio radove na gradnji zgrade za 21 obitelj

tomislav tolušić
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL
04.04.2016.
u 16:39

Programom upravlja Razvojna banka Vijeća Europe pri kojoj je osnovan Fond Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić u Benkovcu je otvorio radove na gradnji stambene zgrade u Benkovcu, vrijedne 1,32 milijuna eura, a taj se projekt financira iz Regionаlnog programa stambenog zbrinjavanja, priopćeno je iz Ministarstva.

Programom upravlja Razvojna banka Vijeća Europe pri kojoj je osnovan Fond Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Osnovni cilj toga višegodišnjeg programa je trajno rješavanje stambenih potreba najugroženijih kategorija izbjeglih i interno rаseljenih osoba, a glavni donator programa je Europska unija, navodi se u priopćenju.

Ukupna vrijednost izgradnje višestambene zgrade za 21 obitelj u Benkovcu je 1,32 milijuna eura, a donatorskim sredstvima iz Fonda sufinancira se 999,7 tisuća eura (75,5 posto), dok se preostali troškovi od 323,4 tisuće eura (24,5 posto) sufinanciraju nacionalnim sredstvima.

U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, Hrvatskoj je do sada odobreno financiranje pet potprojekata kroz donacijska sredstva u visini 12 milijuna eura, kaže se u priopćenju.

– Kroz Regionаlni program stambenog zbrinjavanja u Hrvatskoj planiramo zbrinuti 3541 obitelj odnosno 8529 osoba te su u tu svrhu potrebna sredstva u vrijednosti od 119,7 milijuna eura. Planirani doprinos Hrvatske u cijelom programu je 25 posto planiranih sredstava, odnosno 29,9 milijuna eura – izjavio je ministar Tolušić.

U sklopu posjeta Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji Tolušić će se u Kninu sastati s predstavnicima toga grada, a predviđen je i posjet studentskom domu čiju izgradnju u potpunosti financira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost investicije, odnosno rekonstrukcije i adaptacije vojnih skladišta u studentski dom, iznosi 1,9 milijuna eura.

>> Svi ministri dobili naputak da rade po HDZ-ovu gospodarskom programu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kravata
kravata
17:11 04.04.2016.

Tko ce dobiti te stanovi protjerani 90 - ih ili pobijegli 95 - ih godina. Ako su ovi drugi onda bolje da ne pricate i ne pisete o ovakvim investicijama jer nepravda jace boli od batine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije