Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mora li parazitirati kao uš?'

Marić o zapošljavanju brata: Nije mu potrebna ručica mlađeg brata da ga vodi kroz profesionalni put

Goran Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
02.03.2017.
u 13:17

Marićev brat Svetimir napustio je sustav HŽ-a krajem siječnja ove godine uz otpremninu od 35 tisuća kuna, a potom je prošlog tjedna imenovan za člana uprave TSŽV-a.

Ministar državne imovine Goran Marić obratio se javnosti u vezi sa zapošljavanjem njegova brata Svetimira Marića na mjesto člana uprave tvrtke Tehnički servisi željezničkih vozila (TSŽV), tvrtke kćeri HŽ Putničkog prijevoza.

Marićev brat Svetimir napustio je sustav HŽ-a krajem siječnja ove godine uz otpremninu od 35 tisuća kuna, a potom je prošlog tjedna imenovan za člana uprave TSŽV-a. Nakon što su mediji otkrili cijeli slučaj, Svetimir Marić danas je podnio ostavku.

"Odrekao se funkcije da mene nitko ne napada"

Ministar Goran Marić kazao je da ni na koji način nije utjecao na odluku da se imenuje njegov brat Svetimir. – Nije dobio funkciju u HŽ-u zato što je moj brat, a odrekao se funkcije da mene nitko ne napada – rekao je Marić te dodao kako njegov brat udovoljava uvjetima za svako mjesto u HŽ-u.

– Moj brat ne treba brata da ga vodi kroz profesionalnu karijeru. Njegov životopis je besprijekoran. On je u sustavu HŽ-a više od 20 godina – kazao je Marić i dodao da je karijera njegova brata Svetimira "bez mrlje".

"Mora li parazitirati kao uš?"

Ministar je kazao da je njegov brat izabran "jer ispunjava sve kriterije" za tu funkciju. – Nije mu potrebna ručica mlađeg brata da ga vodi kroz profesionalni put – kazao je ministar te se upitao mora li njegov brat "parazitirati kao uš zato što ima brata dužnosnika".

– Ovo što se događa jest bacanje kamena, izlaganje difamaciji, diskreditiranje, podcjenjivanje – rekao je Marić. Na izjavu da se u korizmi odrekao brata, kazao je da se brata nikada neće odreći.

Na kraju izjave za javnost pitanja novinarima nisu dopuštena, a ministar Marić kazao je da ga cijeli slučaj neće obeshrabriti pri njegovu radu u Ministarstvu državne imovine. 

>>Brat ministra Gorana Marića podnio ostavku: 'Stvorena je atmosfera medijskog linča'

>>Marićevu bratu od HŽ-a u siječnju otpremnina, u veljači posao u upravi

>>Kako je Goran Marić postao najmoćniji ministar u Vladi

Komentara 27

DR
drugPlenky
13:53 02.03.2017.

Mi smo Balkanska krčma u kojoj te pitaju oklen si, iz kojeg sela , tko ti je rođo. Ako čovjek ima kvalifikacije koga briga. Točka

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:06 02.03.2017.

ministar marić je pošten političar i ne bi se prodao za 100 eura ...ministar marić je pošten političar i ne bi se prodao za 1000 eura...ministar marić je pošten političar i ne bi se prodao za 10000 eura...ministar marić je bio pošten političar i prodao se za 100000 eura.... dakle svi imaju svoju cijenu i a poštenje je recipročno sa brojem nula u valuti...

Avatar Prodanović
Prodanović
13:45 02.03.2017.

A zašto ovoga nema: Što da poručim još jednom bratu, najstarijem Anti. On je dragovoljac Domovinskog rata i bez posla je i vjerojatno ga nikad neće ni dobiti. No mene sve ovo neće zaustaviti da odradimo posao do kraja', rekao je na kraju izvanredne pressice Goran Marić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije