Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preporuka da se ne putuje

Ministar Kovač: Podržavamo demokratski izabranu vlast u Turskoj

Hrvatski ministar Miro Kovač više puta naglasio da Srbija ne može suditi hrvatskim državljanima
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
1/6
16.07.2016.
u 16:51

- Preporučam da se sada ne ide na putovanja u Tursku, već da se pričeka da bude uspostavljen javni red, što se očekuje skoro - savjetovao je Kovač.

Hrvatska podržava legitimno i demokratski izabrane predstavnike turske državne vlasti i ističe važnost poštivanja ustavno-pravnog poretka i vladavine prava, poručio je danas ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.

U MVEP-u je oformljen krizni stožer koji vodi i brigu o državljanima Hrvatske u toj državi. Prema dostupnim informacijama, kao i prema informacijama brojnih Hrvata koji su se javili diplomatskim predstavništvima u Ankari i Istanbulu, svi su dobro i na sigurnom.

- Preporučam da se sada ne ide na putovanja u Tursku, već da se pričeka da bude uspostavljen javni red, što se očekuje skoro - savjetovao je Kovač.

Napomenuo je telefonski razgovarao s turskim kolegom Mevlütom Çavuşoğluom te da mu je prenio poruke podrške.

- Turska je za Hrvatsku važan strateški partner u NATO savezu i u jugoistočnoj Europi, gdje se ta država angažira kako bi došlo do stabilizacije prilika - kazao je Kovač te dodao da će Hrvatska svoje aktivnosti koordinirati s partnerima u EU i NATO savezu.

Istaknuo je kako nema informacija da bi zbog pokušaja vojnog udara u Turskoj porastao broj imigranata koji bi krenuli prema EU.

>> U Turskoj smijenjeno 2745 sudaca! Turski premijer: Svatko tko stane iza klerika Gulena, smatrat će se da je u ratu sa članicom NATO-a

Komentara 15

DI
Diosiario
20:16 16.07.2016.

Kovač: Prvo čekamo stav Amerike i Njemačke, a oni kažu da podržavaju onog tko je izabran na izborima i da se takav ne ruši silom pa se i mi držimo toga. A to što su Amerikanci i njihovi od Allendea u Čileu do Janukovića u Ukrajini srušili svu silu demokrartski izabranih vođa država, pa dajte molim vas, ipak smo mi političari, ne očekujete valjda od nas da se uvijek držimo istih kriterija i načela...

LA
LANA555
18:03 16.07.2016.

Ovaj Kovač mi nije nešto.

TR
trnjedotokija
19:43 16.07.2016.

yebala te sorbona,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije