Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čelnici eu u gunji

Milanović: Trebamo zahvaliti višim silama što nije bila gora situacija

zoran milanović
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
23.05.2014.
u 12:48

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz posjetio je danas u pratnji premijera Zorana Milanovića i ministra Ranka Ostojića poplavljena područja

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz posjetio je danas u pratnji premijera Zorana Milanovića i ministra Ranka Ostojića poplavljena područja u županjskoj Posavini. Nakon što je posjetio Gunju, iz čijih se dijelova voda počela polako povlačiti, Schulz je rekao da je u posjet došao kao jedan od čelnika EU da vidi da što Europska unija može učiniti i kako pomoći.

Dodao je da u ovakvim katastrofama cijela država postane jedna obitelj te da se to dogodilo i Hrvatskoj. Milanović je rekao da trebamo zahvaliti nekad i višim silama što nije bila i gora situacija, ali da i hrvatske žurne službe dobro funkcioniraju na terenu.

– Donijeli smo konkretne odluke na Vladi, a ne obećanja. Osobno ću nadgledati kako se to provodi. To je ono što možemo, a možemo puno – rekao je Milanović.

Na upit novinara na mogućnosti da zajedno sa Srbijom i BiH povuku nekakva sredstva iz EU fondova, premijer kaže da se neće propustiti ta šansa, ali da tu moramo biti čisti i uredni.

– Možemo očekivati da će nam iz EU fondova biti nadoknađena neka uložena sredstva, ali moramo djelovati odmah u sljedećih nekoliko tjedana – rekao je Milanović.

U obilasku poplavljenih područja bila je i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić zajedno s Kristalinom Georgievom, povjerenicom EK za međunarodnu suradnju, humanitarnu pomoć i krizne situacije.

>>UŽIVO Stožer zabranio ulazak u vodu u poplavljenim selima!

Komentara 30

ZX
zark x
13:17 23.05.2014.

Milanovic je stvarno elementarna nepogoda, sa visim i nizim silama.

TP
Tihomir Prdež
13:06 23.05.2014.

"Donijeli smo konkretne odluke na vladi"......da, Srbima ste poslali pare i ljude. Kako je jedan napisao "krv nije voda", jel? Bravo, bratstvo i jedinstvo na najvišoj razini, baš ste prave ljubičice bijele. Samo se usput ne zaboravite zadužiti još par milijardi eura i podići koji porez i namet. S obzirom da nitko ne može biti toliko nesposoban, siguran sam da namjerno želite uništiti Lijepu našu.

RE
reborn
13:05 23.05.2014.

"Više sile" kojima bi se po ateistu Milanoviću trebali zahvaliti su one sile koje su meandre rijeka i poplavna područja pretvorile u ravne kanale sa preniskim i nekvalitetnim nasipima. Baš suprotno, takvim "višim silama" ne treba zahvala, već pravni postupak. Minimum je da ih se smijeni, te da se napravi zaokret u lošoj politici upravljanja slivnim vodama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije