Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ids prolongirao odluku

Milanović o Kukuriku koaliciji: Idemo dalje na parlamentarne izbore!

Kukuriku koalicija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/10
23.01.2015.
u 16:21

Čelnici Kukuriku koalicije sastali su se danas u Puli u prostorijama IDS-a

Čelnici SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Vesna Pusić, HSU-a Silvano Hrelja te IDS-a Boris Miletić odlučili su danas da njihove stranke i dalje ostaju u Kukuriku koaliciji, ali i da se odluka o novoj koaliciji, što se tiče IDS-a, prolongira do Sabora stranke koji se održava 14. veljače, javlja Regional Express.

Čelnici Kukuriku koalicije sastali su se i donijelki tu odluku u prostorijama IDS-a nakon otvaranja radova na novoj pulskoj bolnici.

Rano o daljnjoj koaliciji

- Idemo dalje na parlamentarne izbore, vrlo kohezivno radimo i rezultati se vide, započela je i gradnja nove bolnice. Država je bolje organizirana nego pred tri godine, a i porezni sustav je vrlo dobro organiziran i pravedan - kazao je premijer Milanović te obećao ozbiljnu raspravu o decentralizaciji.

Kako je priopćio IDS, predsjednik stranke Boris Miletić poručio je da je ''IDS vrlo ozbiljna stranka koja odluke o koaliciji donosi kroz stranačka tijela''. Dodao je da je još uvijek rano o razgovoru o daljnjoj koaliciji.

Miletić: Odluka na tijelima stranke 

Izjavio je da će Sabor IDS-a, kao najviše tijelo stranke, u veljači donijeti svoju izbornu platformu, i to isključivo na temelju programa, nakon koje bi IDS mogao pregovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima.

- Nama je kao regionalnoj stranci jako bitna decentralizacija i regionalni ustroj, za što se IDS kontinuirano zalaže. Upravo smo to i dogovorili u ovom mandatu - pojasnio je predsjednik IDS-a dodajući da je upravo decentralizacija bila jedna od točaka Plana 21, koja je od posebnog značaja za IDS jer su sve razvijene europske zemlje decentralizirane zemlje. 

- Mislim da je to put gospodarskog oporavka i boljitka standarda života građana naše zemlje, naglasio je. Dok se Milanović složio s njegovim riječima, predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila da moguće ''nezadovoljstvo znači da se može i mora bolje“. 

Silvano Hrelja kazao je da HSU do kraja ostaje u koaliciji te da je cilj stranke za daljnji ostanak usklađivanje interesa. Po Hrelji je koalicija dobra prvenstveno radi stabilne političke situacije u zemlji.

>>'SDP ozbiljno razmišlja o širenju Kukuriku koalicije'

>>Kriza sa švicarcem prekasno za Josipovića, ali za premijera – baš na vrijeme

Komentara 35

GR
greenvest
16:25 23.01.2015.

Mlađahni Silvano Hrelja...kad ga pogledam pored Zokija nekako mi Zoki izgleda starije od Silvana prekaljenog dugogodišnjeg umirovljenika.

DU
Deleted user
16:17 23.01.2015.

Ne samo to, nego s reprint plakatima Plana 21!

KP
karlo.petrik
16:24 23.01.2015.

Utopljenik se hvata da spasi zivot i za slamku samo da ne potone .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije