Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u rh bez žice

Milanović: HDZ ne zanima vođenje zemlje, već plijen

zoran milanović, skup sdp-a
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/10
03.10.2015.
u 16:20

- Znam da bi neki htjeli Orbanove metode i ovdje, ali to neće proći. Ovo je pitanje dobra i ne dobra - rekao je Milanović i ponovio kako se problem mora riješiti u Turskoj i Grčkoj te da je o tome razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskim premijerom Davidom Cameronom

- To je snop bodljikave žice. Ljudi će to zubima pojesti. Mađari će morati pucati na ljude – izjavio je premijer Zoran Milanović u subotu u Dubrovniku komentirajući završetak žičane ograde kojom Mađari zatvaraju svoju granicu prema Hrvatskoj.

- Znam da bi neki htjeli Orbanove metode i ovdje, ali to neće proći. Ovo je pitanje dobra i ne dobra - rekao je Milanović i ponovio kako se problem mora riješiti u Turskoj i Grčkoj te da je o tome razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskim premijerom Davidom Cameronom. Kazao je kako se on sastaje sa svjetskim vođama, a 'ne grli sa sumnjivim tipovima koji su 90-ih godina bombardirali Hrvatsku'.

- Netko je govorio o tome da bi trebalo poslati vojsku na mađarsku granicu s Hrvatskom i Srbijom; pa neka pošalju brodove u Grčku' – izjavio je Milanović.

- Viktor Orban prolazi u Mađarskoj, ali ne u Europi i naročito ne u Europskom vijeću. Nema tu ničeg osobno, na stvari koje on priča ja imam ljudsku i političku potrebu reagirati. Ja sam vjerodostojniji od njega jer sam cijelog života bio lijevi centar dok je on prošao put od radikalnog komunista do radikalnog antiliberala - rekao je Milanović koji je u Dubrovniku sudjelovao na konvenciji SDP-a.

Demantirao je informaciju kako je na Prevlaku stiglo 160 pripadnika specijalne policije. Ponovno je poručio kako paniku širi HDZ. Dodao je kako su Crnogorcima poslali poruka da na tu granicu ne šalju ljude.

- Ovo je naša kuća i otvorit ćemo ona vrata koja mi to odlučimo. Zasada su otvorena ona na sjeveru, ali ću štititi hrvatske interese i gledamo barem korak naprijed. Mi nismo odrasli u žici, bez obzira što nismo imali demokratski sustav, tako da razmišljamo drugačije - rekao je Milanović.

Komentirao je HDZ-ovu najavu smanjenja PDV-a s 25 na 23 posto rekavši kako će oni "istovremeno financirati milijarde novih troškova".

- Ovi izbori su pitanje vjerodostojnosti i karaktera! HDZ ne zanima vođenje zemlje već plijen. HDZ mora redefinirati smisao postojanja. Rat je gotov i pred nama su novi izazovi - poručio je Milanović. 

Ocijenio je da je nepoznanica što će donijeti intervencija Rusije u Siriji, ali rekao je kako je dobrodošlo sve ono što će dovesti do prekida sukoba na tom području. U subotu je Milanović, zajedno s ministrima Borisom Lalovcem, Arsenom Baukom i Brankom Grčićem bio na konvenciji SDP-a i u Makarskoj. 

>> Ostojić: Ako Mađarska zatvori granice, izbjeglice ćemo transportirati preko Slovenije

Komentara 210

Avatar Chupacabra
Chupacabra
13:45 03.10.2015.

I dođe tako vrijeme, kada dezerteri progovoriše, heroji ušutiše a zločinci se nagradiše.

DU
Deleted user
13:47 03.10.2015.

Dosadio si Bogu i čovjeku, kad će već jednom ti izbori?

Avatar marnie
marnie
13:46 03.10.2015.

Dok se problem ne riješi u Grčkoj, ti ćeš Milanoviću imati na glavi ne znam koliko stotina tisuća izbjeglica, nikako da shvatiš što trebaš poduzeti, odnosno slijedeća vlada će se baktati s tim problemom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije