Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet zakasnili

Milanović ljutit zbog skupe sramote SDP-a

Dinko Suton
Foto: Robert Anić/PIXSELL
18.03.2014.
u 07:36

Računovodstvo SDP-a opet zakasnilo s predajom financijskog izvješća, prijeti mu kazna od 50 do 500.000 kuna

U računovodstvu SDP-a već tri dana sa zebnjom iščekuju povratak stranačkog šefa Zorana Milanovića s državničke turneje po Australiji i Novom Zelandu. Nakon što je prošle godine ostao bez pet milijuna kuna zbog kašnjenja s objavom financijskog izvješća, SDP je ponovio istu pogrešku. Sada je Državnom izbornom povjerenstvu zaboravio na vrijeme predati godišnje financijsko izvješće stranke za 2013. godinu, zbog čega mu prijeti novčana kazna od 50 do 500.000 kuna.

– Financijsko izvješće predala sam na vrijeme Državnom uredu za reviziju, a moji kolege očito su ga zaboravili predati i Državnom izbornom povjerenstvu. Predaja izvješća DIP-u zakonska je novost koja se ove godine prvi put primjenjuje... Žao mi je zbog svega, iskreno – rekla nam je jučer šefica računovodstva SDP-a. Kaže da joj se nitko od šefova još nije obratio, ali da očekuje poziv.

Poslovni direktor SDP-a Dinko Suton, krivac po “zapovjednoj odgovornosti”, jučer nam nije želio reći ništa o svojoj najnovijoj sramoti, ali i sramoti svoje stranke. No, u stranci smo doznali da ga je Milanović dobro izribao čim je u Novom Zelandu doznao za novi propust. Prošlogodišnji gubitak pet milijuna kuna Suton je preživio jer šef SDP-a nije prihvatio njegovu ostavku, a moguće je da preživi i novu blamažu jer ostavka (još) nije pala.

U svakom slučaju, vladajuća stranka imat će zbog tog propusta između 50 tisuća i 500 tisuća kuna dodatnih financijskih troškova. Prošlu godinu SDP je, naime, završio sa 8,65 milijuna kuna minusa.

>>Zoran Milanović se Tita lako odrekao pred Aboridžinima, ali ga u Hrvatskoj uvelike slijedi

Komentara 52

LU
ludvig989
07:48 18.03.2014.

Eto tko je na vlasti, nesposobni su i ne znaju brinuti ni za vlastitu partiju a ne za Hrvatsku. Ovo samo pokazuje kako se u SDP-u ozbiljno radi. Bolje da odu što prija s vlasti dok nisu i Hrvatsku "prokockali"!!

DU
Deleted user
07:50 18.03.2014.

Jadno je kada jedna stranka koja vodi jednu državu nema sama savjesnije računovodstvo! A nama drže svakodnevno lekcije kako treba biti skrban i šparan, nama koji svakodnevno muku muče kako vlastite obveze podmiriti! Oni su zakonom riješili da stranke (tj.. oni!) dobivaju iz državnog proračuna sredstva za njihovo funkcioniranje! Sada vidimo da žrtvama rata nisu osigurali sredstva, a za stranački rad jesu! E moj Milanoviću i Josipoviću jadna vam je to socio-demokracija!

Avatar žič
žič
08:07 18.03.2014.

bit če vraga samo nek se šef vrati s bračnog putovanja......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije