Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dan poduzetnika'

Milanović: Javni dug je možda previsok, ali se drži pod kontrolom

dan poduzetnika
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/13
15.06.2015.
u 12:35

Obraćajući se poduzetnicima, premijer Zoran Milanović iznio je gotovo sve podatke s pozitivnim rezultatima posljednjih nekoliko mjeseci

– Iduća Vlada mora mandat započeti kao da će trajati jednu, a ne četiri godine, poručila je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Vladi i svima koji pretendiraju biti u njoj s manifestacije Dan poduzetnika.

Izrazila je nezadovoljstvo poduzetnika ritmom reformi i u poprilično kritičnom obraćanju napomenula da rast od 0,5 posto nije dovoljan.

Jeftini će novac kad-tad nestati, a naši problemi bit će razotkriveni. Država troši previše i to više nego što je u stanju ubrati od građana i poduzetnika – zaključila je Deranja koja je u svom govoru istaknula i neučinkovitu administraciju te odgađanje reformi.

Sve to korespondira s dvije analize koje je HUP predstavio.

HUP Score, mjera koja pokazuje prosjek 73 područja, i ove godine iznosi 32 od mogućih 100, ali zabilježen je velik pad investicijskog scorea, ali i lagani popravak poduzetničke klime. Estonija, za usporedbu, ima SCORE 75,5.

Najlošija područja su pravosuđe, tržište rada, poticanje investicija i fiskalna konsolidacija.

Obraćajući se poduzetnicima, premijer Zoran Milanović iznio je gotovo sve podatke s pozitivnim rezultatom u posljednjih nekoliko mjeseci, poput rasta izvoza, BDP-a, industrijske proizvodnje, građevinskog indeksa, realnih primanja...

– Javni dug drži se pod kontrolom, on možda je previsok, ali je niži u državama s kojima se uspoređujemo, a to su najrazvijenije države koje njeguju europsku kulturu srca, a ona uključuje kvalitetnu zdravstvenu njegu koja je uglavnom besplatna te besplatno školstvo, poručio je Milanović.

>> Broj nezaposlenih u Zagorju i dalje pada, manje ih je od 6500

Komentara 25

Avatar jebb
jebb
12:58 15.06.2015.

Mozda!? Jesi li ikad pokusao izracunati koliko vremena ce ga narod vracati?

BA
balic
13:28 15.06.2015.

koji su to pozitivni rezultati ? prodavanje CO ispod cijene ,odgovarat ce teza to druze.Imunoloski,i za to ce te odgovarati ..Ima toga i previse da sad nabrajam, za sve ce te odgovarati,bolje vam se za to spremati a ne jos jedan mandat .On jos uvijek nije skonato poruku :necete bez nas,necete bez gradjana!

KA
kajinx
12:46 15.06.2015.

Dugovi mnogih Hrvata su bili pod kontrolom, pa su ipak bankrotirali ili bili deložirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije