Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glas Koncila

Miklenić podržao Ž. Markić: 'Većina političara radi na zlo Hrvatskoj'

Ivan Miklenić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
25.09.2014.
u 15:50

"Aktualne građanske inicijative i potaknuti demokratski procesi jedini mogu odškrinuti vrata boljega upravljanja Hrvatskom, a onda i bolje budućnosti", piše Ivan Miklenić u Glasu Koncila.

"Da je u Hrvatskoj prepoznato razarajuće djelovanje većine političara, zbog čega Hrvatska nikako ne može naprijed, pokazuju i aktualne građanske inicijative i potaknuti demokratski procesi koji, na sreću, ne će moći biti zaustavljeni i koji jedini mogu odškrinuti vrata boljega upravljanja Hrvatskom, a onda i bolje budućnosti", piše u najnovijoj kolumni u Glasu Koncila, urednik lista, Ivan Miklenić očito misleći na referendumsku inicijativu Željke Markić i udruge U ime obitelji.

Miklenić se u svojoj kolumni naslovljenoj "Zašto Hrvatska ne može naprijed?" osvrće na rezultate Svjetskog gospodarskog foruma i njezinu ljestvicu globalne konkurentnosti prema kojima je "sadašnja hrvatska Vlada je 6. na svijetu po neučinkovitosti, 16. po rastrošnosti, a Hrvatska je i 4. na svijetu po opterećenosti poslovanja vladinim regulativama".

Prozvao i oporbu

"Neučinkovitost sadašnje Vlade, koju su potvrdili stručnjaci Svjetskoga gospodarskoga foruma, koji nemaju ni jednoga razloga da baš prema Hrvatskoj budu neobjektivni, potvrđuju u Hrvatskoj često isticanu ocjenu o lošem, neprimjerenom i razarajućem upravljanju hrvatskom državom i njezinim resursima", piše Miklenić, ali i dodaje kako takvu ocjenu Vlade iznosi i dio opozicijskih stranaka, ali se "zadovoljavaju verbaliziranjem te činjenice, a nisu spremne baš ništa poduzeti da Vladu natjeraju da bude efikasnija premda za to imaju na raspolaganju više demokratskih sredstava".

Odbacuje navode da je za to kriva "tzv. birokracija" i objašnjava da državni službenici za rad odgovaraju ministrima. "Ministri su također osobno odgovorni za postojeće pretjerano administriranje, bezbrojne dozvole, potvrde, izvatke, izvješća i slično koji se zahtijevaju po sadašnjim propisima, jer ne žele mijenjati te propise", piše Miklenić. Prozvao je oporbene stranke da "ne progovaraju ili govore vrlo rijetko" o rastrošnosti sadašnje Vlade "jer se takvom ponašanju raduju u nadi da će ga i one nastaviti kada dođu na vlast". Iz podatka da smo 4. na svijetu po opterećenosti poslovanja, Miklenić zaključuje da je sadašnjoj Vladi, a navodi da su slično radile i prošle, "cilj onemogućiti gospodarski razvitak zemlje".

"Većina političara radi na zlo Hrvatskoj"

"Mnogo puta, osobito u svim predizbornim kampanjama, obećavane su promjene, ali promjena nema jer ih političari ne žele i jer je upravo takvo stanje određenim političkim snagama optimalno", piše Miklenić koji kolumnu zaključuje podatkom da Svjetski gospodarski forum Hrvatsku po povjerenju u političare stavlja na 124. mjesto, a iza nas je samo 20 zemalja.

"Doista je mnogo razloga što hrvatski građani ne mogu imati povjerenje u većinu političara bez obzira na njihovu stranačku ili ideološku pripadnost, odnosno jesu li na vlasti ili u opoziciji, jer oni u biti umjesto na dobro rade na zlo Hrvatskoj", piše Miklenić te zaključuje da se sa takvom ocjenom ne slaže onaj dio društva koji "zahvaljujući takvom ponašanju većine političara uživa stanovite povlastice".

>>Mijenja li Crkva svoj odnos prema strankama

>>Miklenić: Hrvatska je od pokušaja puča 1994. sustavno razarana

Komentara 40

Avatar diana majhen
diana majhen
16:02 25.09.2014.

to je poprilična šamarčina hdz-u, nakon izjave biskupa bogovića kojom je de facto dao potporu crkve ovom referendumu. obzirom na to kako su hdz-ovci besramno lagali kako crkva ne podupire referendum, zanima me što će biti njihova slijedeća laž. koliko vidim, trenutno je aktualna ona o 3 glasa jer jako brinu o našima u bih, 'zaboravljajući' pri tome da su upravo oni u suradnji sa sdp-om doveli do ta tri glasa.

DZ
DINAMO-ZG
16:00 25.09.2014.

Bravo Mikleniću, Bog te poživio! Treba pronositi istinu! Naš narod je malo sporiji, nezainteresiran i dulje mu treba, ali kada shvati, pomaknut će i brda i bit' će nam bolje!

CR
crnogorica
16:08 25.09.2014.

Bravo Željka pokreće se Hrvatska !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije