Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredak

Mihael Zmajlović pohvalio se provedenim projektima vrijednima 90 mil. kuna

11.03.2015., Karlovac - Ministar zastite okolisa Mihael Zmajlovic i Sven Muller direktor Fonda za zastitu okolisa prezentirali lokalnim duznosnicima projekte zastite okolisa i energetske ucinkovitosti Ministarstva i Fonda na koje se mogu javiti gradovi i
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
12.03.2015.
u 11:30

Navedeni iznos odnosi se na razdoblje od 2012. do danas i tri je puta veći od onoga što je potrošeno tri godine prije, kaže ministar

Fond za zaštitu okoliša ove je godine iz EU fondova osigurao 600 milijuna kuna za projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti kojima je cilj i smanjenje troškova stanovanja, obnova kuća i stambenih zgrada. Novac je to i koji ostaje našim tvrtkama koje te poslove rade i tako čuvaju radna mjesta – kazao je ministar Mihael Zmajlović na prezentaciji projekata Fonda za zaštitu okoliša u Karlovcu. U Karlovačkoj županiji od 2012. do danas provedeni su projekti u vrijednosti više od 90 milijuna kuna iz Fonda, tri puta više nego u prethodne tri godine.

– Interes građana je velik. Fond je lani osigurao sredstva za 10.000 obiteljskih kuća, a tek 1500 je ugovoreno, jer se od 555 općina i gradova, njih tek 180 javilo na natječaj Fonda, pa više od polovice građana Hrvatske nije moglo aplicirati. Zato se od ove godine svi građani mogu javiti direktno u Fond – dodao je Zmajlović.

Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša kazao je da su do sada za sanaciju opasnog odpada na Lemić Brdu isplatili šest od osiguranih 16 milijuna kuna. Radovi se nastavljaju s boljim vremenom i sanacija će biti gotova do kraja godine, tvrdi Müller. 

>>Lani osiguran novac za 6.000 obiteljskih kuća, a sklopljeno je oko 1.500 ugovora

>>Zmajlović želi sa 600 milijuna generirati 1,5 milijardi kn investicija

Komentara 3

DI
dinamojavolim1
11:49 12.03.2015.

90 milijona kuna u 3 godine????ovo je neka sala ili???

BU
bukvica
15:38 12.03.2015.

nesto se prica da ce svojim komunistima iz zoranove vlade od najnizeg po rangu do naj viseg -ugradivati kade i tuseve po biroima-a tko nema kancelarju za uzvrat ce dobiti novu najmodrniju kadu u svom stanu ili kuci....))))

PI
pixiee
11:38 12.03.2015.

pohvalio se? ovo je smiješno, ova vlast se nema s apsolutno ičim pohvaliti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije