Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi dom

Mesićevi kupili dva stana i dvije garaže za 1,9 milijuna kuna

mesic
Foto: Damir Senčar/Pixsell
1/5
12.10.2010.
u 07:45

- Moja supruga kupila je ljetos dva stana, za to sam posudio novac od dvojice prijatelja, a vratit ću ga kad prodamo stan u Ilici - kaže bivši predsjednik čije je nove nekretnine gradila suradnica Š. Balog.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić seli se iz Ilice u zelenu oazu. Podno Medvednice, u Borčecu, njegova supruga Milka kupila je dva stana i dvije garaže na kućnom broju 68, ukupno vrijedne 1,9 milijuna kuna. Obitelj Mesić kupila je zapravo pola stambene zgrade – stan u prizemlju površine 56,85 četvornih metara s terasom i vrtom te četverosobni dvoetažni stan na katu i u potkrovlju od 106,76 kvadrata. Iako je zgrada izgrađena prije više od godinu dana, ni obitelj Mesić ni njegovi budući susjedi još se nisu uselili. Neuseljena je i susjedna, identična zgrada na broju 66.

Keširali za stan

Zanimljivo, obje zgrade izgradila je tvrtka Arhitektonski studio čija je vlasnica Štefanija Balog, dugogodišnja Mesićeva prijateljica i suradnica koja je bivšem predsjedniku vrlo uspješno vodila i dvije predsjedničke kampanje. Štefanija Balog, bez imalo sustezanja, odmah nam je potvrdila da je dva stana prodala Mesićevoj supruzi Milki.

– Stan sam im prodala ljetos, u kolovozu. Kupili su ga bez kredita – rekla nam je jučer ispred svoje kuće, udaljene samo nekoliko desetaka metara od budućeg doma Mesićevih. Želite nam reći da je Milka Mesić dva luksuzna stana kupila odjednom, u “kešu”?

– Zar mislite da bivši predsjednik nema prijatelje koji mu mogu posuditi novac – odgovorila nam je. Da vjerojatno unaprijed otkloni pitanje odakle Mesiću nekoliko stotina tisuća eura u gotovini, rekla nam je da će posuđeni novac brzo i lako vratiti.

– Stjepan i Milka već neko vrijeme planiraju preseljenje iz stana u Ilici 87. Stan će ubrzo i prodati. Kako je na vrlo atraktivnoj poziciji, a ima i garažu, problema s prodajom ne bi trebalo biti. Prodaja stana od sto i nešto kvadrata u Ilici “pokrit” će kupnju novih u Borčecu – kaže Štefanija Balog. Tvrdi da je obje stambene zgrade u Ulici Borčec 68 i 66 izgradila njezina tvrtka Arhitektonski studio na zemljištu koje je otprije bilo u vlasništvu njezine obitelji.

– Gradnju zgrada financirala sam isključivo kreditom Zagrebačke banke. Jamčila sam hipotekom na spomenute zgrade, imovinom svoje tvrtke, ali i vlastitom – rekla je.

Sele se iz centra


Nije nam htjela otkriti po kojoj je cijeni obitelji Mesić prodala stanove.

– To vam ne želim reći. Ne želim vam otkriti ni cijene po kojima prodajemo još dva stana koja su ostala neprodana – rekla je Štefanija Balog. Međutim, uvidom u zemljišne knjige lako je otkriti – na temelju kupoprodajnog ugovora – da su dva stana s garažama i okućnicom plaćena 260 tisuća eura, dakle nešto manje od 1600 eura po kvadratu, što je otprilike i tržišna cijena kvadrata u kućama na tom području. Bivši predsjednik Stipe Mesić u telefonskom razgovoru potvrdio nam je da se zaista s obitelji seli iz Ilice.

– Moja supruga kupila je ljetos dva stana, za to sam posudio novac od dvojice prijatelja, a vratit ću ga kad prodamo stan u Ilici – kaže Mesić, otkrivši i da će s njim i suprugom Milkom živjeti i 21-godišnja unuka Sara. Mesić ne želi otkriti tko su dvije osobe od kojih je posudio novac, već samo kaže da ne mora žuriti s vraćanjem. Prodaju stana u Ilici Mesići još nisu oglasili, samo su pustili glas među prijateljima i čini se da ima zainteresiranih odvjetnika.

Stan na toj lokaciji može stajati oko 3 tisuće eura po kvadratu, a kako ima oko 110 kvadrata, očito će pokriti trošak novog doma i još će im nešto i ostati. U drugu polovicu vile Štefanija Balog vjerojatno će iz Ulice Kneza Višeslava preseliti Arhitektonski studio, u kojem je Mesić bio direktor od 1975. do 1990. godine, u vrijeme kad drugdje nije mogao dobiti posao. Štefanija Balog Mesićeva je dugogodišnja suradnica, vodila je financije obiju njegovih predsjedničkih kampanja, kao i kampanju Ive Josipovića. Obitelj Mesić u novi će se dom preseliti kad prodaju stan u Ilici, otkriva bivši predsjednik, dodajući da cijeli posao vodi supruga. Vidljivo je to i iz kupoprodajnog ugovora koji su potpisale Milka Mesić i Štefanija Balog.

Ključne riječi

Komentara 305

II
Iib
09:56 12.10.2010.

Zivio drug Tito.

II
Iib
09:57 12.10.2010.

Ko mi je dao plus na ovo?

OB
-obrisani-
07:57 12.10.2010.

joj kap u moru veliki \'Hrvat\' i borac za \'pravdu\' ( al na svoj način) kava s građanima i mazanje očiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije