Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeh

Medicinski fakultet prvi u Uniji dobio certifikat CeQuint

Davor Miličić
Nina Đurđević/PIXSELL
03.03.2015.
u 07:00

Dekan fakulteta, akademik Davor Miličić primio je uime fakulteta ovo važno priznanje, čime je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu postao prvi fakultet unutar EU iz područja biomedicine kojemu je dodijeljen takav certifikat

Medicinski fakultet u Zagrebu dobio je veliko priznanje. U Parizu mu je dodijeljen Certifikat za kvalitetu internacionalizacije Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na engleskom jeziku – CeQuint. Dekan fakulteta, akademik Davor Miličić primio je uime fakulteta ovo važno priznanje, čime je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu postao prvi fakultet unutar EU iz područja biomedicine kojemu je dodijeljen takav certifikat.

Studij medicine na engleskom jeziku pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu izvodi se 11 godina. Trenutačno studij pohađa 250 studenata iz čak 29 različitih zemalja svijeta, ponajviše Kanade, SAD-a, Izraela, Njemačke, Austrije... Već su i četiri generacije diplomiranih liječnika proizašle iz ovog studijskog programa i rade diljem EU, SAD-a i Kanade. Inače, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu održava i doktorski studij na engleskome jeziku "Biomedicine and Health Sciences."

>>Akademik Miličić: Nismo se školovali da ljudima uzimamo život

>>Struka podijeljena oko nabave i korištenja takozvanih umjetnih pluća

Komentara 1

NV
novo vriijeme
08:37 03.03.2015.

Čestitke da smo bar u nečem najbolji. Koliko fakulteta u EU osim engleskih ima nastavu na engleskom jeziku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije