Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUG ČAKOVEČKE BOLNICE

Posavec odlučan: Platit će država, ne mi

16.05.2014., Cakovec - Matija Posavec (HNS), zupan Medjimurske zupanije. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
23.03.2015.
u 07:00

Podsjećajući na obećanje Milanovića i V. Pusić, ističe kako očekuje da će kredit za gradnju paviljona riješiti do kraja mandata

Iako su premijer Zoran Milanović i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić još prošle godine o dugu Županijske bolnice Čakovec za kredit za gradnju paviljona govorili kao o riješenom problemu, obveze i dalje nisu podmirene. Dug je trenutačno nešto manje od devet milijuna kuna, a međimurski župan Matija Posavec odlučan je u tome da se neće podmiriti iz županijskog proračuna.

– Platit će ga država na bilo koji način! Banka ima mogućnost sjesti na račun bolnice koja je u postupku sanacije, što znači da je država ta koja mora podmirivati njezine dugove. I premijer i prva predsjednica to su obećali, a ja vjerujem da će dug riješiti do kraja mandata – kaže Posavec.

Ministar zdravlja Siniša Varga pripremio je lani prijedlog odluke o preuzimanju obveza Međimurske županije prema bolnici, no provedba je iz nepoznatih razloga stopirana. Kredit je podignut prije 12 godina, a udio Međimurske županije je 15 posto.

>> Sanacijski upravitelj čakovečke bolnice traži razrješenje

Komentara 1

HA
halisko
04:49 25.03.2015.

Morate razumijeti Vargu, pripremil ali je moral na skijanje. Dug bude ostal do izbora i SDP ulazi sa pričom, MI smo rijeđšili dug, a ne župan, dajte nama glasove. No pitanje svih pitanja, da li se Matija Posavec nalazi na listi zvanoj "baj baj HNS" sa Zlatar Violić...to budemo još vidli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije