Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji

Markić: Predsjednik nudi šećernu vodicu, a pacijentu treba antibiotik

Željka Markić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
16.10.2014.
u 12:31

O prijedlogu predsjednika Josipovića odvjetnik inicijative 'U ime obitelji' Krešimir Planinić kazao je kako nije dobar jer suštinski ne mijenja način izbora zastupnika u Sabor

– Kod SDP-ova predsjednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića došlo je navodno do velikog zaokreta kad su shvatili da je više od 380.000 birača zatražilo promjenu izbornog sustava. Shvatile su to i sve one inicijative koje su bile u funkciji da se spriječi demokratsko izjašnjavanje birača koje je predložila naša inicijativa, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare čelnica inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić referirajući se na pismo predsjednika Ive Josipovića upućeno predsjedniku Sabora Josipu Leki u kojem je zatražio da se angažira oko uvođenja preferencijalnog glasovanja već na idućim parlamentarnim izborima.

Markić je kazala da bi inicijativu na nedavnom izjašnjavanju o raspisivanju referenduma da se zastupnike u Sabor bira imenom i prezimenom podržalo više od 380.000 ludi, no da su mnogi bili spriječeni, ali da broj s više od 380.000 potpisanih omogućuje i pokazuje kako birači žele ukinuti dosadašnji politički inženjering prema kojem su se na vlasti izmjenjivale samo dvije stranke.

– Predsjednik i premijer ponašaju se kao da pred sobom imaju teško bolesnog pacijenta i umjesto da ga liječe antibiotskom terapijom, što je ionako preporučila inicitiva ''U ime obitelji'', oni su mu ponudili šećernu vodicu. Sadašnje stanje u državi ne može se izliječiti šećernom vodicom, kazala je Markić.

O prijedlogu predsjednika Josipovića odvjetnik inicijative 'U ime obitelji' Krešimir Planinić kazao je da nije dobar jer suštinski ne mijenja način izbora zastupnika u Sabor.

– Ovim prijedlogom zapravo se samo glumi demokracija koja neće donijeti suštinsku promjenu – istaknuo je Planinić.

Upitani kako komentiraju činjenicu da samo predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko zasad još nije promijenio stav oko preferencijalnog glasovanja pri biranju saborskih zastupnika i da tom prijedlogu ne daje podršku, Planinić je uzvratio kako se vidi da iza toga stoji zapravo strah od preferencijalnog glasovanja.

>> Leki u srijedu stiže više od 380.000 potpisa

Komentara 70

AF
ante.francetic.7
12:45 16.10.2014.

ako josipović kojim čudom pobijedi svima nama je potrebno psihijatrisko vještačenje.

DU
Deleted user
12:43 16.10.2014.

Ma naravno, žele uvaliti preferencijalno glasovanje na kojem ćemo birati samo jednog zastupnika a ostale partija, referendumom ćemo izglasati da biramo sve zastupnike. Očekivana podvala koja im neće proći, idemo na referendum da očistimo zemlju od neradnika i prodavača magle.

ZG
zorbas.grk
12:55 16.10.2014.

Josipovic nudi d..k u celofanu....Hrvati zahvalite mu se i pozdravite ga na odlasku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije