Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoran grgić

Mariupolj-Volnovaha-Donjeck je preslika ideje Virovitica-Karlovac-Karlobag

Donjeck,Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
08.02.2015.
u 12:22

Dvojac Merkel – Hollande očigledno ne želi eskalaciju sukoba na sjeveroistočnim granicama Europe i u čembrlenskoj maniri pokušava nahraniti „Zaara" Putina, kupujući vrijeme dok sankcije ne učine svoje.

Kakva sudbina čeka kancelarsko-predsjedničku inicijativu Merkel – Hollande? Njihov dvokorak otpočeo je optimističnim posjetom Porošenku u Kijevu. Dvojac je domaćinu donio ugodnu izjavu o potrebi poštovanja suvereniteta Ukrajine. Domaćini su čuli naglasak na riječi suverenitet, dok ju je dvojac čuo na riječi potreba (dakle ne nužda ili uvjet).

Drugi korak „dvokoraka" otplesan je u Moskvi gdje se troje državnika u "konstruktivnom razgovoru" dogovorilo da nastave raditi na mogućem zajedničkom dokumentu kojim bi se omogućila provedba sporazuma o primirju što je u rujnu postignut u Minsku. Iskusnim vojnim analitičarima to je signal da od svega neće biti ništa. Nakon zimske ofenzive ruskih okupacijskih snaga uz uporabu topništva i oklopništva, obilno dostavljenih iz Rusije, uslijedit će na kopnu kratki time-out zbog otapanja snijega, približno do p>>Hollande nakon pregovora s Putinom: Ovo je zadnja šansa da izbjegnemo rat! olovice travnja ili početka svibnja, kada slijedi nastavak.Nije ga loše popuniti diplomatskim igrama.

Ruska mornarica za sada čuva sjevernu Azovsku obalu nasuprot Krima, ali konačni cilj bit će zauzimanje teritorija od obale do dubine koja Donjecku enklavu čini solidno spojenom s morskom obalom željeznicom i cestovnom mrežom. Mariupolj je samo početna točka prema liniji Donjeck – Volnovaha – Mariupolj, što je neka vrata preslike ideje - Karlobag – Karlovac – Virovitica. Dvojac Merkel – Hollande očigledno ne želi eskalaciju sukoba na sjeveroistočnim granicama Europe i u čembrlenskoj maniri pokušava nahraniti „Zaara" Putina, kupujući vrijeme dok sankcije ne učine svoje.

>>Hrvatski dragovoljci s Ukrajincima ratuju protiv Rusa

>>Hollande nakon pregovora s Putinom: Ovo je zadnja šansa da izbjegnemo rat!

>>U Mariupolju se protiv Rusa bori i 30 hrvatskih dragovoljaca

Komentara 88

NV
novo vriijeme
12:32 08.02.2015.

Merkel povjerila plan Pusićki i oviom novinama, ekskluziva

Avatar Jorge
Jorge
16:56 08.02.2015.

Dajte, odmaknite se malo od povšnog pogleda na stvari. Nije li nastup Rusije prema istočnim ukrajinskim pokrajinama ono što smo mi propustili s područjima naseljenima Hrvatima u BiH. Danas je to zemlja koja proizvodi islamske teroriste, a naše Hrvate godinamagodinama difamiramo iako bez njihove pomoći Hrvatska ne bi uspjela sačuvati granicu. No, Večernjak je svakako nedostojan ovakovog komentatora. Progugalajte što o sukubu s Rusijom ima reči Jeffrey Sachs: "Why the shadow of WW1 and 1989 hangs over world events" . Mnoge stvari koje uzimate zdravo za gotovo razumno će dovesti u sumnju.

DU
Deleted user
13:19 08.02.2015.

Jasno je da Rusija provodi isti plan kao i Jugoslavija ćitaj Srbija 90-desetih te putem osoba koje žive u drugim zemljama a gravitiraju Rusiji ili tad Srbiji , isto je i danas , njihovim naoružanjem i poticanjem na terorističke djelatnosti izazivaju kaos i rat s ciljem otcjepljenja djelova drugih država te pripajanja Rusiji tj, Srbiji. To je svima jasno. No pitanje gdje su ti monstrouzni planovi rađeni i tko je to od koga preuzeo Srbija od bivšeg SSSR ili obrnuto , no postupak je isti. A EU , naravno da se neće vojno miješat. Samo Amerika može pomoći Ukrajini isto kao i nama. EU je jalava i traljava tvorevina koja će se raspasti kao kula od karata kod prvih jačih nemira i žao mi je što su nas jugonostalgičari ugurali u tu tvorevinu , ali to im je bio jedini put da opet uspostave zapadni balkan u vidu nekog regiona kako oni to zovu , i zato ova naša vlast na čelu kukuriku koalicije, a posebice Pusička sve radi na što bržem ulasku Srbije u EU, smatrajući da će tim činom našu državu ponovo uvesti u asocijaciju jugoslavenske regije.I bivši predsjednici su na tom putu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije