Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

Marić izvoznicima: Opravdano imate očekivanja od Vlade, ali i ja imam očekivanja od vas

zdravko marić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/7
01.03.2016.
u 13:26

Moj je zadatak i svih nas u Vladi da u proračunu pronađemo određene mogućnosti kojima bismo učinili racionalniju i efikasniju upotrebu proračunskog novca- kazao je Marić na konferenciji koju su organizirali hrvatski izvoznici

Ministar financija Zdravko Marić danas je sudjelovao na konferenciji koju su organizirali hrvatski izvoznici. Tom prigodom naglasio je kako je svjestan činjenice da izvoznici imaju velika očekivanja od njega i od nove Vlade te naglasio da i on ima očekivanja od njih samih. 

-Opravdano imate velika očekivanja od Vlade, ali i ja imam određena očekivanja od vas i od cijelog gospodarstva - da na neki način skupa zajedno i izgradimo određene pomake, napravimo određene zaokrete i u konačnici svi skupa stavimo Hrvatsku i naše gospodarstvo na put gospodarskog  oporavka, a potom i rasta- kazao je ministar financija. 

Govoreći o tome na koji način treba pomoći izvoznicima ministar Marić kazao je da proračun ima brojna ograničenja, piše HRT.

-Jako puno smo o tome i prije govorili i govorit će se i dalje. Od toga na neki način ne treba bježati, ali ne treba sve ni uzeti zdravo za gotovo. Moj je zadatak i svih nas u Vladi da u proračunu pronađemo određene mogućnosti kojima bismo učinili racionalniju i efikasniju upotrebu proračunskog novca- kazao je Marić i dodao da su dva osnovna zadatka postavljena pred poreznu upravu efikasna naplata poreza te iskorak porezne administracije kako bi se svima pružio bolji financijski servis.

>>Ministar Marić otkriva gdje su moguće najznačajnije uštede u proračunu

>>Orešković: Bio sam investitor, vidio sam 'the good, the bad and the ugly'

Komentara 10

KR
kresimirn
14:10 01.03.2016.

ma tko si ti da ocekuje, izvoli napraviti poticaje za izvoz, smanji inpute na 0%, daj garancije za zemlju i troskove, kome ti prodajes muda pod bubrege

QQ
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
14:13 01.03.2016.

A što on zna o proizvodnji i izvozu????

MR
MRUDante
14:17 01.03.2016.

tako je, očekuj da će se povijati i dalje pod nevjerojatno gl.upim parafiskalnim nametima i inspekcijskim nadzorima koji služe isključivo za "punjenje kese"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije