Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Manjinci: Šteta što su nam Šoja i Tanković radili iza leđa

hrv_manjinci.jpg
Foto: Mišo Lišanin
17.12.2007.
u 19:02

Pet zastupnika nacionalnih manjina danas je počelo pregovore s HDZ-om o potpori toj stranci za sastavljanje vlade. U toj su postavi bila tri zastupnika SDSS-a, zastupnica češke i slovačke nacionalne manjine Zdenka Čuhnil te zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin. Trojica od ukupno osam zastupnika manjina nisu sudjelovala u tome.

– Ne zamjeram zbog izdvojenih pregovora Nazifu Memediju, jer on je pregovarao javno. Ali Šemso Tanković i Deneš Šoja najprije su potpisali ugovor s nama, a onda nam radili iza leđa. Žalostan sam zbog toga i mislim da to nije u njihovu interesu – kazao je jedan od sudionika  razgovora s HDZ-om.

Nasuprot manjincima, na poduljem sastanku što je održan u Saboru bili su Ivo Sanader, Vladimir Šeks, Luka Bebić, Jadranka Kosor i Ivan Jarnjak. Predstavnik srpske nacionalne Manjine Milorad Pupovac kaže da su tim sastankom tek “započete konzultacije o početku pregovora”.

– Sastanak je trajao sat i pol. Dosta smo dugo razgovarali, ali još se ne može vidjeti ishod – rekao je Furio Radin. Pet zastupnika manjina nastupilo je sa zajedničkom platformom, a ako s tih pozicija postignu dogovor, razgovarat će se i o njihovim individualnim zahtjevima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije