Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužbe iz kraša:

'Mali biskviti koristili su poslovne tajne Kraša kako im HBOR odobrio kredit'

kraš
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
29.05.2014.
u 18:20

U postupku odobravanja kredita iznesene su netočne informacije o prelasku velikog broja vodećih Kraševih radnika društvu Mali biskvit d.o.o, tvrde iz Kraša

Bivši ministar financija Slavko Linić na danas održanoj tiskovnoj konferenciji kazao da su pravi razlozi njegove smjene INA i kredit od 20 milijuna kuna kojeg je tvrtki Mali biskviti dodijelio HBOR. Kazao je da se toj ''beznačajnoj tvrtki usmjerenoj na uništavanje Kraša želi dopustiti da koristi državni novac te kako su se svi upleli da pomognu pojedincu s ciljem uvoza čokolade i uništavanjem domaćeg brenda''.

Ubrzo se oglasio i Kraš koji tvrdi da je prozvana tvrtka u postupku odobravanja kredita HBOR-a koristila poslovne informacije Kraša d.d. i njegovih poslovnih partnera koje nisu javno dostupne. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Prema našim saznanjima, društvo Mali biskvit d.o.o. čiji je osnivač i direktor Tomislav Ljutić, bivši član Uprave društva Kraš d.d., je u postupku odobravanja kredita HBOR-a koristilo poslovne informacije Kraša d.d. i njegovih poslovnih partnera koje nisu javno dostupne i koje predstavljaju poslovne tajne našeg društva. Također su u postupku odobravanja kredita iznesene netočne informacije o prelasku velikog broja vodećih Kraševih radnika društvu Mali biskvit d.o.o. Prema dostupnim informacijama, samim kreditom financirala bi se dijelom i proizvodnja izvan RH i to proizvoda koji prema tvrdnjama društva Mali biskvit d.o.o. predstavlja konkurent poznatog Kraševog branda Životinjsko carstvo i drugih, što je izravno protivno temeljnoj svrsi HBOR-a – poticanju razvoja i izvoza domaćeg poduzetništva. Kraš trenutno ne raspolaže s dovoljno informacija kako bismo mogli zauzeti svoje konačno stajalište u pogledu pravnih kvalifikacija poduzetnih radnji društva Mali biskvit d.o.o.''

>>Evo što na Linićeve optužbe kaže Tomislav Ljutić, vlasnik tvrtke Mali biskviti

Komentara 10

KL
klek88
18:23 29.05.2014.

Bujanac je nešto govorio o tvornici čokolade i čija je u biti ,vidi ti Bujanca dobro informiran,bravo .mislim na ovu nepostojeću.

Avatar pretplatniik
pretplatniik
18:35 29.05.2014.

Da ga je premijer kojim slučajem ostavio na funkciji Kraš i ostali apsurdi "nove pravednosti" nikada nebi došli na vidjelo.aras govori nemojte ništa govoriti to je vjetar u leđa Karamarku.Znači sve muljaže i nesposobnost zamračivati ustašama i partizanima svakodnevno bitno da se opet dobije mandat na 4 godine! samo katarza SDP-e spašava za koju ocito nisu spremni.Pogotovu onu ideološku utopijsku ,a to ide i Pupovca koji nije bio niti na jednoj obljetnici Oluje ,a našao se na listi SDP-a. za EP!! Pa šta je uopče SDP-u u interesu u EP!? očito samo osobna korist.Najbolje se to dalo iščitati na "pipl mast trast as" i sada na Pupovcu koji ne poštuje ustav RH.

Avatar sayla 007
sayla 007
18:55 29.05.2014.

neeeeeeeeeeee, ''zivotinjsko carstvo'' nitko ne smije dirati. To mi je nabolja uspomena iz djetinjstva, evo placem. Odmah to zaustviti. O d ma h. Ne damo zivotinjsko carstvo ni kras nikome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije