Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORENI DIO SJEDNICE

Lozančić novi šef DUZS-a, evo koga je još Vlada danas imenovala, a koga razriješila

Dragan Lozančić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
16.02.2017.
u 15:51

Vlada je razriješila pomoćnika i pomoćnicu ministrice gospodarstva Željka Pravdića i Gordanu Brcković.

Vlada RH u četvrtak je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dužnosti dosadašnjeg ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića  te je za novog ravnatelja imenovala Dragana Lozančića, bivšeg ravnatelja SOA-e.

U okviru ostalih kadrovskih promjena o kojima je bilo riječi na sjednici, Vlada je zamjenikom ravnatelja Državne geodetske uprave imenovala Vladimira Majetića.

Nadzornom odboru društva Imunološki zavod d.d. Vlada je za  predsjednika Uprave Imunološkog zavoda d.d., a najviše na šest mjeseci, predložila Bojana Benka, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za RH.

Vlada je razriješila pomoćnika i pomoćnicu ministrice gospodarstva Željka Pravdića i Gordanu Brcković.

Državnim tajnikom u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Vlada je imenovala Željka Bigovića.

Pomoćnikom ministra unutarnjih poslova Vlada je imenovala Damira Truta.

Vlada je predložila Glavnoj skupštini društva Đuro Đaković Grupa d.d., opoziv dosadašnjih članova te izbor novih članova Nadzornog odbora društva Đuro Đaković Grupa d.d., najviše na šest mjeseci, sukladno Odluci o izmjenama Odluke o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za RH.

Za opoziv su predloženi članovi Vjekoslav Leko, Domagoj Bartek, Vjekoslav Galzina, Milan Stanić i Miroslav Karamarković. Vlada je za nove članove predložila: Petra MiševićaIvana Samrdžića, Hrvoja Kneževića, Dariju Juricu Vuković i Miroslava Karamarkovića.

Na kraju, Vlada je donijela zaključak kojim se za člana Glavne skupštine društva Đuro Đaković Grupa d.d., koji predstavlja Republiku Hrvatsku, određuje Zvonimir Novak.

>> Andrej Plenković rehabilitira Dragana Lozančića

>> Evo koga je Vlada danas imenovala i razriješila iza zatvorenih vrata

Komentara 2

DU
Deleted user
16:13 16.02.2017.

Oh, Leonard Hofstadter je novi šef DUZS-a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije