Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORE REFORME

Kuščević nezadovoljan: Most je razlog zašto se reforme tako sporo provode

Lovro Kuščević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.04.2016.
u 11:14

Kuščević je zaključio da je suradnja s Mostom dobra, ali malo otežana

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević jutros je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" izrazio nezadovoljstvo brzinom provođenja reformi, a razloge tome vidi upravo u Mostu za koji kaže da je sastavljen od mnogo individualaca kojima treba dosta vremena da donesu neku konkretnu odluku.

Kuščević je zaključio da je suradnja s Mostom dobra, ali malo otežana. – S nekim ministrima iz Mosta lakše surađujem, a s nekim teže – istaknuo je. Kuščević je rekao da će eventualno preslagivanje u Vladi ovisiti o saborskoj većini.

Kuščević je komentirao i prašinu koju je podigao pozdravivši jučer novinare s "Hvaljen Isus". 

– To je uobičajen pozdrav koji oduvijek koristim i ne bih tome pridavao važnost. Neuobičajeno mi je da je  jedan pozdrav izazvao takvu medijsku pozornost. No slobodno smo društvo – svatko može pisati i govoriti što hoće – rekao je ministar, prenosi HRT.

Kuščević je kao glavni cilj svog ministarstva naveo spajanje katastra i zemljišnih knjiga. Rekao je da ova Vlada može i mora riješiti problem zaštićenih najmoprimaca, dodajući da Hrvatska mora plaćati za zlodjela koja je činila komunistička država. Vlasništvo je svetinja i ljudima moramo vratiti ono što je njihovo, rekao je ministar te dodao da će se svakako voditi računa o socijalnim skupinama koji žive u tim stanovima.

>> Kuščević: Suradnja između Domoljubne koalicije i Mosta jako dobra

>> 'Ni Karamarko ni Bandić mi nisu govorili o preslagivanju u Vladi'

Komentara 6

LU
Luka1710
11:28 20.04.2016.

Koje točno reforme? Ja u predizbornoj kampanji nisam čuo za neke velike i korisne reforme, osim od Mosta privatizaciju zdravstva. Bilo bi lijepo kada bi priznali da ne postoje reforme i da su to samo njihove floskule te da našu državu vodi EU, MMF, banke, korporacije i slični.

CV
cvor276
11:56 20.04.2016.

Ministar graditeljstva iz "mići" općine sa Brača pravnik po struci i nema blage veze o graditeljstvu. Njegovo znanje o građevini doseže samo do problema kako kupiti jeftino pašnjak uz more i pretvoriti ga u građevinsku zonu. Naradio se na u svojoj mići opčini Nerežišće da se sve puši i sada ga postavili da vodi ministarstvo. Pa gdje je ovim HDZ-jcima pamet. Isto se desilo sa SDP-jcima kada su Jakovinu postavili za ministra poljoprivrede. Jao jao nama....

CR
CROLINDA
12:40 20.04.2016.

Čudi li se itko Obami kad kaže ‘God Bless America’? Ministar graditeljstva Lovro Kuščević od izbora kao da je bio u političkoj sjeni. Podosta nepoznat kao novi ministar započeo je presicu s novinarima malo neuobičajenim pozdravom rekavši: Hvaljen Isus is i Marija, i tako preko noći oduševio hrvatsku – bar onaj većinski, katolički dio. Jutros, nakon događaja gostovao je na Hrvatskom radiju, a razgovor je počeo s pozdravom Dobro jutro, na što ga je novinarka upitala, zašto je dan prije pozdravio okupljene s -Hvaljen Isus i Marija, na što je ministar rekao: ‘Ne vidim ništa sporno u tom pozdravu, to je normalan hrvatski pozdrav ali napomenuo jeda mu nije normalno da da je njegov pozdrav mogao zasjeniti temu press konferencije. Upitao je medije: ‘Zar se itko čudi kada predsjednik SAD-a Barack Obama kaže ‘God Bless America’ ili kada netko u Engleskoj kaže ‘God Save the Queen’? I zaista. Situacija u Hrvatskoj je alarmantna po pitanju medija. Nevjerojatno je zapravo gledati masovnu medijsku struju kako doslovno sikće na svaki spomen Isusa Krista, Marije ili svetaca, bio on spomenut u Crkvi ili pak u politici. Mediji su tako siktali kada je Bernardica, ministrica socijalne politike i mladih posvetila svoje prostorije, ali su još i gore siktali kada je je u Crkvu, a ne u Sabor, stigao veliki hrvatski svetac. Siktali su i na znak križa u policijskoj postaji ali i kad su hrvatski glazbenici snimili pjesmu koja zagovara život – pored smrti. Siktali su i na ministra znanosti koji, gle čuda, vjeruje u Boga ali i na riječi kardinala Bozanića upućene vjernicima. Vrijeme je da se zapitamo je li našim medijima potreban mini egzorcizam? dnevno.hr glasbrotnja.net

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije