Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica

Lažni popisivači stanovništva prevarili dvoje ljudi za više od sto tisuća kuna

popis stanovništva (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
18.01.2016.
u 18:01

Prevaranti su potom bez znanja muškarca sklopile pretplatnički ugovor s tvrtkom iz Virovitice nakon čega je ovih dana dobio račun u iznosu većem od 88.000 kuna i slučaj prijavio policiji.

Muškarac i žena iz Virovitice prevareni su u odvojenim slučajevima za ukupno više od sto tisuća kuna, nakon što su nepoznatim ljudima dali preslike osobnih iskaznica zbog navodne potrebe za popis stanovništva pa virovitičko-podravska policija poziva građane da čuvaju svoje podatke od nepoznatih ljudi.

U prvom slučaju u prevarantskom djelokrugu našao se 48-godišnjak do čije su preslike osobne iskaznice došli prevaranti pod izgovorom traženja podataka za popis stanovništva.

Prevaranti su potom bez znanja muškarca sklopile pretplatnički ugovor s tvrtkom iz Virovitice nakon čega je ovih dana dobio račun u iznosu većem od 88.000 kuna i slučaj prijavio policiji.

Identičnu prevaru policiji je prijavila i 65-godišnjakinja, do čijih su osobnih podataka nepoznati lopovi također došli pod izgovorom traženja podataka za popis stanovništva i potom bez njezina znanja sklopili dva pretplatnička ugovora s tvrtkom iz Virovitice oštetivši je za 28.000 kuna.

Virovitičko-podravska policija savjetuje građanima da nepoznatim ljudima koji dolaze na njihove adrese i predstavljaju se primjerice kao popisivači stanovništva, provoditelji anketa ili djelatnici raznih tvrtki ili ustanova ne daju na uvid i preslikavanje svojih osobnih iskaznica ili drugih dokumenata, jer bi u suprotnom mogli postati žrtve prevara.

>> Registriran prvi lažni popisivač, MUP savjetuje kako ih prepoznati

Komentara 1

CH
chemica
21:21 18.01.2016.

Ček, ček, ček...Banka, fotokopirali mi osobne dokumente. Isplata dividende, šalji sken osobne. Hoćeš novce od državnog fonda, opet je preslika osobne u igri. Obavezna je i kod upisa na fakultet! Tko je tu lud...Znači, moram živjeti u strahu kada će nekakva sekretarica početi uokolo dijeliti preslike osobnih dokumenata, jer je na temelju šugave fotokopije moguće nekome napraviti štetu od par desetaka tisuća kuna?! Luda neka zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije