Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objava na Facebooku

Laburisti o obećanjima SDP-a i HDZ-a: 'Upiškit ćemo se u pelene od smijeha!'

bebe
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija
11.08.2016.
u 12:09

'Mali podsjetnik: djeca nisu jednokratni projekt, ni projekt na godinu dana. Imali ste sve ove godine priliku raditi na pronatalitetnim politikama', poručili su Laburisti

Nakon što su jučer i SDP-u i HDZ predstavili svoje predizborne socijalne programe u kojima su se, između ostalog, dotaknuli pronatalitetne politike i porodiljnih naknada obećavajući i jedni i drugi neke promjene, na Facebooku su reagirali Laburisti Hrvatske.

Status prenosimo u cijelosti:

"Upiškit ćemo se u pelene od smijeha!

SDP se u svom mandatu nije baš proslavio u pronatalitetnoj politici. Ali traži drugu šansu u kojoj će, kako obećava, za početak delimitirati porodiljne naknade u prvih osam mjeseci nakon poroda. U obećanjima ne zaostaje ni HDZ – opet nude 7500 kuna za svako novorođeno dijete. Sjetili su se i Tuđmanova zakona o obiteljima s četvero i više djece, i majkama odgajateljicama koji je stavljen izvan snage uredbom Vlade. Sad će čim HDZ dođe na vlast, takvi roditelji dobiti status roditelja-odgajatelja.

Zaboravljaju oni da su građani iste laži čuli već stotinu puta.
Mali podsjetnik: djeca nisu jednokratni projekt, ni projekt na godinu dana. Imali ste sve ove godine priliku raditi na pronatalitetnim politikama. Njihov rezultat je bijela kuga u zemlji!", napisali su.

Maletić i Opačić o o porodiljnim naknadama

Podsjetimo, voditeljica HDZ-ove skupine za izradu izbornog programa Ivana Maletić otkrila je jučer ključne momente HDZ-ove socijalne politike, a kao jednu od mjera koje će stranka na rujanskim izborima ponuditi biračima navela je isplatu jednokratne pomoći od 7500 kuna za svako novorođeno dijete. Kazala je kako HDZ namjerava u potpunosti delimitirati porodiljne naknade za drugih šest mjeseci nakon rođenja djeteta.

Nositeljica liste za VII. izbornu jedinicu Narodne koalicije Milanka Opačić predstavila je također jučer socijalni predizborni programa "Siguran smjer – za socijalnu politiku i mlade". Između ostalog, Narodna koalicija će, kako je najavila Opačić, produljiti period pune naknade plaća ženama na porodiljnom dopustu sa sadašnjih šest na osam mjeseci i to najviše do pet tisuća kuna za žene koje imaju plaću veću od 5.000 kuna. Opačić je dodala da bi se u uvjetima boljeg punjenja proračuna to pravo protegnulo na svih 12 mjeseci porodiljskog dopusta.

 

Komentara 5

DU
Deleted user
12:40 11.08.2016.

Nemojte tako; HDZ i SDP i do sada su obećavali činiti sve za boljitak nas i naše nam Domovine. U proteklim godinama vladavine, sve što je učinjeno u ovoj našoj lijepoj Hrvatskoj, zasluga je HDZ-a i SDP-a. Malo više HDZ-a jer su dulje vladali. Sve ovo što imamo i kako živimo ne bi imali da nije njih. Ipak ljudi opet obećavaju, časno, energično, snažno, čvrsto..i treba im i opet vjerovati ako ništa iz zahvalnosti i sreće za sve što su nam do sada učinili i omogućili. Potpis; B. Petrov, dipl. psihijatar. Ma završetak je super.

Avatar nekakav
nekakav
13:33 11.08.2016.

laburisti uopće još i postoje?! ja sam mislio da su nestali. znači, još ih ima par i imaju za internet?! baš ej divota ova naša demokracija. imaju precednicu, nansi, koja se eto jako dobro trsi zadržati parlamentarni status. ono štoo što hdz i sdp obećavaju, oni stvarno i mogu ispuniti. dok male žabe tipa laburista, to ne mogu. zato i nose pelene.

TI
tiiiiiikru
13:59 11.08.2016.

laburisti? TKO su ti????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije