Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRO IZ HDZ-A

Kunst: Vlada je bezglavo donijela novi Zakon o radu

Boris Kunst
Robert Anić/PIXSELL
07.08.2014.
u 17:27

Novim zakonom poslodavci ništa ne dobivaju, a radnici, tvrdi Kunst, drastično gube na pravima pa nije čudno što su svi protiv njega

Vlada i vladajući bezglavo su donijeli novi Zakon o radu (ZOR) pa ni sami ne znaju što su time željeli postići, a sva javnost i socijalni partneri su protiv njega.

Poručio je to danas predsjednik HDZ-ova Odbora za rad Boris Kunst koji je uvjeren da novi ZOR, koji je od danas u primjeni, neće ni potaknuti gospodarstvo ni smanjiti nezaposlenost naglasivši da se gospodarstvo može potaknuti jedino gospodarskim mjerama. Njime, naglasio je, poslodavci ništa ne dobivaju što se tiče poboljšanja poslovanja, a radnici drastično gube na pravima pa nije čudno što su svi bili protiv njegova donošenja. Nelogičnim smatra da se u zemlji s velikom nezaposlenošću radni tjedan uz preraspodjelu radnog vremena produlji na 50, odnosno 60 sati.

– Ne bi li bilo logično, ako stvarno dođe do povećanja posla, da poslodavac uzme ljude sa Zavoda za zapošljavanje – pita Kunst.

Drži da je novim zakonom otvorena mogućnost manipulacije seljenjem radnika u povezana društva, protivnom Ustavu drži odredbu da u otkazni rok ulaze bolovanja, a neprihvatljivo mu je da nereprezentativni sindikati nemaju pravo na štrajk.

>> Rad na određeno može trajati neodređeno dugo, a otpremnine – nema

>> Boris Kunst: Nisam odustao od legalizacije prostitucije

Komentara 11

MR
midnight rose
11:30 08.08.2014.

ovaj SDP mora čim prije otići s vlasti jer će nas do kraja uništiti!

MS
MSKoRIsnik
09:42 08.08.2014.

Milanović i SDP je stvarno izgubio svaki kompas, nisu sposobni to zanmo kada vidimo skoro 400 000 nezaposlenih i još 120 000 mladih u 6 godina iselilo iz Hrvatske! Ovo je stabje katastrofa; Država nam se raspada, mrovine su male, zdravstvo loše, socijalna skrb nikakva pa nije ni čudo da vojska propada! Sramota!!! A Biljana Borzan se prepucava na facebook-u! Ludnica!

M5
mali-59
08:40 08.08.2014.

e ljudi moji pa jeli to moguće. kad će koja vlada donesti i sprovesti zakon da svaki radnik za svoj rad mora dobiti plaću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije