Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Kujundžić poručio Milanoviću: Raspiši prijevremene izbore!

Milan Kujundžić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
28.10.2014.
u 12:00

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić uputio je otvoreno pismo ministru branitelja Predragu Matiću i Vladi

Nakon jučerašnjeg tragičnog događaja kada se pred zgradom Ministarstva branitelja zapalio Darko Čakanić, predsjednički kandidat Milan Kujundžić uputio je otvoreno pismo ministru branitelja Predragu Matiću i Vladi. 

Kujundžić je danas posjetio branitelje u šatoru ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, a njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

"Današnji događaj pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici i tragedija koja je samo srećom izbjegnuta pokazuje razmjere nezadovoljstva hrvatskih branitelja, koje nije rezultat samo financijskih i materijalnih nedaća već i kontinuirano loših odnosa te posvemašnjeg nedostatka komunikacije.

Za to ne možemo kriviti branitelje, to nije prvenstveno njihova odgovornost, već odgovornost izvršne i zakonodavne vlasti. Ne može im se u lice prijetvorno govoriti da su ponos Hrvatske, a zatim, čim više im više niste na vidiku, tvrditi da su politički izmanipulirani!

Ako branitelji smatraju da postoji problem, ako su spremni zbog toga ugroziti i vlastite živote, onda se o tom problemu mora na vrijeme razgovarati! Ne smije se ni u kojem slučaju dopustiti da nezadovoljstvo naraste toliko da ljudi moraju izlaziti na ulicu, da oni čije je zdravlje već na tankoj niti dodatno ugrožavaju svoje živote, ništa manje nego nekada na prvoj crti bojišnice.

Do smrti Nevenke Topalušić jednostavno nije smjelo doći, nije se nipošto smjela dopustiti uzavrela atmosfera u kojoj će još jedan branitelj podići ruku na sebe, štoviše, javno se zapaliti pred očima Hrvatske, prosvjedujući protiv odnosa vlasti prema njemu i njegovim nekadašnjim suborcima te protiv općeg stanja u Hrvatskoj.

To je u najmanju ruku moralna odgovornost ministra branitelja, a zatim i predsjednika Vlade koji ga i dalje bezrezervno podržava, omalovažavajući prosvjednike!

Ministar branitelja koji javno priznaje da mjesecima nije u stanju dogovoriti susret predstavnika branitelja s ministrom zdravstva, objašnjavajući da je nemoćan jer da na njegove dopise u Vladi, koje je on član, nitko ne odgovara – mnogo prije je bio dužan postaviti to pitanje na sjednicama Vlade. Već sama ta činjenica bila je dovoljna za podnošenje ostavke.

Danas, ne analizirajući eventualnu subjektivnu odgovornost Vas kao ministra branitelja, najbolje što možete učiniti je poslušati zahtjeve prosvjednika, poduzeti jedini mogući odgovoran čin te iz moralne odgovornosti – sami smjesta odstupite s mjesta branitelja i time potaknete rješenje ove situacije!

O moralnoj odgovornosti predsjednika Vlade Zorana Milanovića suvišno je i govoriti. Ako možda i nije izravni krivac, svatko tko se nalazi na funkciji na kojoj se on nalazi u datom trenutku je objektivno i subjektivno najodgovorniji za sve nedaće u ovom društvu, odnosno za njihovo nerješavanje, zanemarivanje i guranje pod tepih. Zoran Milanović možda misli da na raspolaganju ima još barem jednu godinu, ali hrvatski branitelji, kao i većina građana Hrvatske nemaju toliko vremena. Oni i dalje uzaludno čekaju barem taj prvi odlučan korak prema rješenju!

 S obzirom na gospodarsku, društvenu i sveopću moralnu katastrofu Hrvatske, za koju je on suodgovoran, jedini ispravan korak koji bi Zoran Milanović mogao poduzeti je  – što prije raspisati izvanredne izbore.

Onaj koji ništa ne napravi da se ova situacija riješi, na savjesti će imati sve ono što se u Savskoj može dogoditi, a nijedna funkcija, nijedna fotelja, nije vrijedna života hrvatskog branitelja."

>>Zapovjednik branitelja koji se zapalio: Pogodilo ga je što su mu smanjili opskrbninu

>>Dovezao se taksijem pred Ministarstvo branitelja, polio benzinom i zapalio

>>Koji su motivi prosvjeda branitelja i zašto traže smjenu

Komentara 71

SA
samoborka
12:20 28.10.2014.

Bravo gospodine Kujundžiću! Svaki vaš istup u javnost je jasan i argumentiran, a pritom na nivou i pristojan! Moja velika podrška našim Braniteljima i gospodinu Kujundžiću!

BA
balic
12:38 28.10.2014.

Svaka mu na mjestu..

DR
drill
12:51 28.10.2014.

Bravo gospodine Kujundžiću! Tako se razgovara!!! Iako sam iz Kolindine stranke razum i savjest mi nalažu da glasam za vas! Gdje su nju našli stvarno neznam! Skinite Josipovića skupa s Vladom, pomozite narodu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije