Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orsat Miljenić

Kroz rebalans proračuna riješit ćemo dugovanja prema vještacima i odvjetnicima

Orsat Miljenić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
06.11.2014.
u 16:46

– Što je napravljeno svakako da se mora platiti, kazao je Miljenić

- Činjenica jeste da dug postoji ali isto tako i da novaca ima koliko ima. Nadam se da ćemo kroz rebalans proračuna osigurati dovoljno sredstava da se taj dug podmiri, rekao je danas u Vukovaru ministar pravosuđa u Vladi RH Orsat Miljenić komentirajući objavljene brojke o dugovanjima prema sudskim vještacima.

Govoreći na ovu temu Miljenić je rekao da svatko odlučuje hoće li raditi ili ne ali i da treba znati da država svoja dugovanja uvijek plati, prije ili kasnije. Ukazao je i da kada se govori o dugovanju treba vidjeti i koliko su sva tražena vještačenja bila neophodna te napomenuo da su pojedine svote dugovanja prilično velike i kreću se i do godišnjih plaća sudaca.

– Što je napravljeno svakako da se mora platiti. Međutim, još veći je dug prema odvjetnicima po službenoj dužnosti. Ukupan dug prema njima i vještacima kreće se oko 90 milijuna kuna. I jedno i drugo ćemo riješiti kroz rebalans proračuna, najavio je Miljenić koji je u Vukovaru sa predsjednicima sudova, sucima i općinskim i županijskim odvjetnicima razgovarao i o reformi pravosuđa koja na snagu stupa 1. travnja iduće godine. Istakao je da građani reorganizacijom pravosuđa ništa neće izgubiti te da će i dalje odlaziti u iste zgrade kao i do sada.

– Sve što radimo radimo radi građana koji nas i plaćaju. Naš zadatak je upravo njima dati dobru uslugu. Sa reorganizacijom oni neće morati putovati, a omogućit će se da se njihovi slučajevi brže riješe, rekao je Miljenić. Ukazao je da će se kroz reorganizaciju dio predmeta prebaciti drugim sucima i tako ujednačiti broj predmeta kod sudaca. Isto tako moguće su i selidbe nekih sudaca ili prekvalifikacije nekih zaposlenih.

– Na ovaj način dobit ćemo mogućnost da bolje upravljamo mrežom. Imamo višak ljudi gdje god pogledamo, a opet manjak kada nam zatreba. Sa ovim alatima i predsjednici sudova dobiti će mogućnost da upravljaju i kadrovskom strukturom, zaključio je Miljenić.

>> Matić s učenicima u Vukovaru: Istina o ratu je jedna jedina

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
17:44 06.11.2014.

a od koga će uzeti 90 miliona kuna, da bi dao odvjetnicima i vještacima...rebalans je puko...nemože se popraviti

ST
stric15
19:02 06.11.2014.

....drugovi......zacrvenili... Hrvatsku........razmontirali proračun

DU
Deleted user
20:43 06.11.2014.

Pogledao sam njegovu izjavu na Dnevniku. Onaj njegov podsmjeh na kraju karakteristićan je za gotovo sve trenutne ministre. A što napravit kad ti se netko podsmjehuje u lice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije