Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneni sud

Krmpotić 11 puta pisao Ostojiću da mu prijete

Former General of the Yugoslav secret police, Josip Perkovic (L) and former head of the Yugoslav secret police Zdravko Mustac in the courtroom of the higher regional court in Munich, Germany, 19 November 2014. Perkovic is accused of ordering the assassina
Foto: Reuters/PIXSELL
21.04.2015.
u 14:45

Općinski kazneni sud: Protiv Krmpotića se vodi kazneni proces u Zagrebu, ročište danas

Neobična koincidencija dogodila se u slučaju Ivana Krmpotića, svjedoka u slučaju Perković-Mustač, za koga obitelj tvrdi da je prebačen u Njemačku kako bi bio zaštićen od prijetnji i napada. Naime, protiv Ivana Krmpotića, potvrdili su na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, vodi se kazneni postupak u kojem je ročište zakazano za danas. Na sud je javljeno da Krmpotić neće doći jer je u Njemačkoj. Optužen je za kazneno djelo krivotvorenja privatne isprave, više rasprava nije održano zbog njegova zdravstvenog stanja. Perkovićev branitelj Anto Nobilo kaže kako se Krmpotić sam javio njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu da bude svjedok u procesu protiv Perkovića i Mustača te kako među dokumentacijom koju je Krmpotić donio u spis nema ništa što se tiče ubojstva Stjepana Đurekovića.

– Tu su samo dokumenti o njegovu sporu s državom, odnosno s tadašnjim Republičkim sekretarijatom unutarnjih poslova, još 80-ih godina, jer je ranije umirovljen – kaže Nobilo. – Ne smijem davati nikakve izjave – kaže novinarka HRT-a Helena Krmpotić, kći svjedoka. No, sugovornik blizak obitelji kaže kako, nakon što je Krmpotić policiji prijavio da je provaljeno u zgradu u kojoj živi te da je u sandučiću pronašao prijeteće pismo, policija je Krmpotiću odbila dati zaštitu.

– Krmpotić je 11 puta pisao ministru Ranku Ostojiću zbog prijetnji kojima je bio izložen, raznih poziva telefonom te sumnjivih ljudi. O tome je osam puta pisao i glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, no nitko nije reagirao. Policija je, tvrdi, odbila napraviti i uviđaj. Kako naša policija nije reagirala, Krmpotić se obratio njemačkom tužiteljstvu, koje je u roku tri sata pružilo zaštitu njemu i njegovoj ženi. Oboje su odmah odvedeni na sigurnu tajnu adresu. Pretpostavljam da su sad negdje u Njemačkoj – tvrdi sugovornik blizak obitelji.

>> Svjedok zbog prijetnji prevezen u Njemačku?

Komentara 64

SO
sojko2
15:10 21.04.2015.

nadam se da ćemo sad napokon svi shvatit tko nam je uništio zemlju, opljačkao je, uništio zdravstvo, sudstvo, sve medije....

DU
Deleted user
15:17 21.04.2015.

Drzava sa ovakvom policijom i sluzbama je udbaska drzava. A mediji koji o ovome ne pisu ili jedva da nesto pisu su takoder ubaski mediji. Go sdp.

NA
Nadalinaaa
15:23 21.04.2015.

Udbaškoj jazbini slijedi deratizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije