Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9-satno radno vrijeme

Sever Petrovu: Neće nam biti teško pozvati radnike da s ulice traže zaštitu od Vlade

Krešimir Sever
Foto: Borna Filić/PIXSELL
01.04.2016.
u 14:15

Radnici su već previše žrtve propalih i promašenih politika da bi to mogli biti još jednom, poručuje Sever

Nezavisni hrvatski sindikati danas su uputili dopis potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu zbog objave u jednim dnevnim novinama u kojima "sugovornik iz Vlade blizak glavnom pregovaraču Boži Petrovu" navodi da Vlada razmišlja o uvođenju devetosatnog radnog dana.

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever, koji potpisuje dopis, napominje da zemlje EU idu prema skraćenju radnog vremena, a da se u Hrvatskoj radi dulje te za manje plaće.

– Dakle, za više rada hrvatski su radnici osjetno manje plaćeni. A sad bi, prema promišljanju Vlade, trebali raditi još i više. Pritom ne želimo posebno ni napominjati kako bi uz dodatno izrabljivanje radnika povećanjem njihove satnice, to izazvalo cijeli niz problema u organizaciji njihova života – komentira Sever, koji od Petrova traži hitno očitovanje o navodima u članku.

– Ako su navodi točni, vjerujte, neće nam biti teško pozvati radnike, ali i ostale građane da s ulice traže svoju zaštitu, a protiv Vlade koja želi takve promjene. Upozoravali smo prijašnje vlade, upozoravamo i ovu u kojoj ste Vi potpredsjednik, radnici u Hrvatskoj nisu sredstvo za "potkusurivanje" ni sredstvo plaćanja između nesposobnih političkih elita, poduzetnika i, sve više, Europske komisije, MMF-a, Svjetske banke i bonitetnih agencija. Radnici su već previše žrtve propalih i promašenih politika da bi to mogli biti još jednom. Vodite o tome računa – poručuje Sever.

>> Božo Petrov: Doći ćemo do rješenja sa sindikatima, ne moramo si prijetiti tužbama

Komentara 4

Avatar Ohjooj
Ohjooj
14:37 01.04.2016.

Hoće li i gam.ad koja sjedi u saboru - morati sjediti u saboru 9 sati dnevno - bez gableca? Ili će i dalje uz preeeedobre plaće, plaćenog vozača, novi autić, tablet, laptop, naknadu za odvojeni život, naknadu sa stanarinu, dnevnice na dnevnicu za službeno putovanje zrakoplovom - plaćati ručak kojeg bi i sam car rado pojeo za 4-5kn? Nikad gore - fuj!

VR
Vojislav_Radakovic
14:27 01.04.2016.

Radnici su već previše žrtve propalih i promašenih politika da bi to mogli biti još jednom, poručuje Sever... Konacno jedna pametna i od ovog faraona... No, zasto ne da ostavku onda...

G4
G_4
15:11 01.04.2016.

Ljudi su htjeli promjene samo je problem što se ostvaruje ono što su zaželjeli. Što se htilo to se snilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije