Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavila ministrica

Kreće natječaj za energetsku obnovu vrtića i škola

 Ministrica graditeljstva i prostornog uredjenja Ana Mrak Taritas.
Petar Glebov/PIXSELL
06.06.2015.
u 13:30

Na tribini je istaknuto kako su energetske zadruge u Hrvatskoj slabo percipirane iako je trend da su u Europi sve prihvaćenije kao model preko kojeg građani ulažu u energetski obnovljive izvore energij

Za devet dana bit će raspisan natječaj za energetsku obnovu dječjih vrtića i škola, najavila je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš na današnjoj tribini zagrebačkog HNS-a o važnosti energetskih zadruga. To je prilika da ustanove javne namjene koriste obnovljive izvore energije.

- Ovo je stoljeće koje se bani energetikom, smećem i otpadnim vodama. Kao građani i zajednica loše smo educirani vezano za energetsku učinkovitost. To nisu samo fasade i prozori već i obnovlji izvori energije - kazala je Anka Mrak Taritaš.

Na tribini je istaknuto kako su energetske zadruge u Hrvatskoj slabo percipirane iako je trend da su u Europi sve prihvaćenije kao model preko kojeg građani ulažu u energetski obnovljive izvore energije. Kao najbolji primjer, kazali su stručnjaci za energetiku Robert Plašičko i Igor Grozdanić, je fotonaponska elektrana u Kaštel Lukšić koju su pokrenuli građani s idejom, a dio kapitaal su prikupili kroz "crowdfounding", odnosno prikupljanjem donacija preko interneta.

>> 'Imamo zemlju u kojoj se ne laže i ne krade, u kojoj se živi bolje nego prije tri i pol godine'

Komentara 4

DU
Deleted user
20:26 06.06.2015.

Slažem se s energetskim uštedama državnih i gradskih objekata, ali uvođenje razdjelnika koji su samo šminka i nečiji namješten biznis je čista pljačka... jer i do sada su svi bili zadovoljni, hep i potrošači, a sada su se pojavili i i treći- razne brunate i očitači, montažeri i sl.. sve to treba platiti, a platit ćemo mi... država na sve načine pljačka narod umjesto da ga zaštiti od pljačke... a sve s izgovoromna europu... od tih razdjelnika, razvrstavanja smeća, trošarina, poreza na štednju ( a porez je već plaćen), duhanskih proizvoda, iskakanja policajaca iz grma pred vozače, kažnjavanje biciklista... ma znate kaj, pun mi je ku...(fer) ovakve vlasti...

PR
pravica
21:10 06.06.2015.

To ona što u Gunjii gradi 3000 eura po kvadratu. Prva bundes liga rekao bi Zoki

MA
masterYoda
17:12 06.06.2015.

Pa moraju privatne firmice HNS-ovaca pokupiti love dok se jos moze. Bas se pitam koje će sve izmišljene tvrtke dobiti poslove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije