Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška i suradnja

Kotromanović se susreo s premijerom i ministricom obrane Crne Gore

Ante Kotromenović,Milo Đukanović
Foto: Vlada Crne Gore
1/5
17.10.2014.
u 19:06

Hrvatska strana je izrazila spremnost za pružanje intenzivnije potpore na svim područjima u procesu pristupanja Crne Gore u NATO i EU

Ministar obrane RH Ante Kotromanović sastao se danas se u Podgorici s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i ministricom obrane Milicom Pejanović-Đurišić.

Naglasak sastanka, piše  MORH, bio je na crnogorskom napretku u području euroatlantskih integracija i obvezi Crne Gore za dovršetak započetih reformi u cilju dobivanja pozivnice za članstvo u NATO Savez do kraja 2015. godine. Hrvatska strana je izrazila spremnost za pružanje intenzivnije potpore na svim područjima u procesu pristupanja Crne Gore u NATO i EU.

Razgovaralo se i o nastavku zajedničkog angažmana pripadnika Oružanih snaga  RH i Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama, te o planovima za daljnji angažman u Afganistanu, što se do sada  pokazao kao vrlo dobar način postizanja interoperabilnosti Vojske Crne Gore s članicama NATO Saveza. Ministar Kotromanović tom je prilikom izjavio da Hrvatska snažno, kao članica NATO-a i EU podupire Crnu Goru na njenom putu u euroatlantske integracije, istaknuvši da poziv Crnoj Gori mora doći 2015. godine, jer svako drugo odlaganje i kolebanje može štetiti interesima i NATO-a, ali i interesima i sigurnosti zemalja u regiji.

Također, ''ostvarena je odlična suradnja dvaju ministarstava zajedničkim sudjelovanjem u misiji ISAF u Afganistanu“, rekao je ministar Kotromanović. Razgovaralo se i o budućoj bilateralnoj suradnji na različitim područjima, od školovanja u vojno-obrazovnim institucijama RH, međugranskoj suradnji Oružanih Snaga RH i Vojske Crne Gore, suradnji u području odgovora na katastrofe, a kao značajan prostor za unaprjeđenje suradnje prepoznati su multinacionalni projekti i inicijative primjerice BRAAD, MATC, ADRION.

Dvoje ministara potpisali su Sporazum o školovanju kadeta Crne Gore u RH na studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta, Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje. Ministar Kotromanović pri tom je istaknuo da je ''sustav školovanja izuzetno važan, osobito jer je potencijal malih zemalja upravo u znanju i ljudima, te ulaganjem u sustav školovanja možemo imati još bolje i osposobljenije oružane snage“.

>>Kotromanović na sastanku ministara obrane članica A-5 povelje

>>Kotromanović i Lovrić na vojnoj vježbi s bojevim gađanjem haubica PzH 2000

Komentara 14

KO
Komacero
19:48 17.10.2014.

vi suradujete sa agresorom i svercerima cigareta da udu u eu.pa vi nemate nimalo srama niti respekta prema ubijenim hrvatima od strane crno goraca sramota

DU
Deleted user
21:28 17.10.2014.

Koji licemjer, prodao se za mjesto ministra a sad je Milanovićev potrčko. Ljiggavac

Avatar TheJack
TheJack
19:50 17.10.2014.

Ja tebe vojvodo, ti mene serdare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije