Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka NO-a

Koračević smijenjen: Šerić je novi predsjednik uprave HEP-a

tomislav šerić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
10.05.2013.
u 15:20

- Prioritet Uprave bit će uspostava suvremene i efikasne tvrtke organizirane na načelima korporativnog upravljanja i prema najboljoj praksi srodnih europskih tvrtki - kazao je Šerić.

Nadzorni odbor HEP-a prihvatio je prijedlog Vlade te je s mjesta predsjednika Uprave smijenio Zlatka Koračevića, a na njegovo mjesto su postavili Tomislava Šerića.

Smijenjen je i član Uprave Rodoljub Lalić, a u nju je kao član ušao Perica Jukić, dosadašnji direktor Sektora za termoelektrane u HEP-Proizvodnji d.o.o.. U priopćenju iz HEP-a pišu da je novi predsjednik uprave Tomislav Šerić kao član uprave od 2012. godine \"bio zadužen za regulirane mrežne djelatnosti – prijenos i distribuciju te je vodio proces pripreme usklađivanja HEP-a s tzv. trećim paketom energetskih zakona. Također je bio najizravnije uključen u postupak izdavanja korporativnih euroobveznica\".

- Prioritet Uprave bit će uspostava suvremene i efikasne tvrtke organizirane na načelima korporativnog upravljanja i prema najboljoj praksi srodnih europskih tvrtki, koja će odgovoriti na izazove realizacije velikih, kapitalnih investicija u nove elektrane te potrebu jačanja konkurentske sposobnosti na liberaliziranom energetskom tržištu - kazao je Šerić, napisali su u priopćenju iz HEP-a.

Životopisi Tomislava Šerića i Perice Jukića:

Tomislav Šerić rođen je 1973. Diplomirani je inženjer elektrotehnike (1998.) te od 2006. nositelj diplome MBA (Pariz). Nakon kratkog rada 1999. u tvrtki Ekspert, gdje je obavljao poslove zaštite na radu specijalista za električne instalacije, te u tvrtki Siemens, 2000., gdje je radio kao računalni programer. Od 2005. do 2008. kao menadžer za marketinšku strategiju, programe i procese radio u T-Mobileu, a do 2009. kao direktor u tvrtki Osječki promet i gospodarstvo. Od 2009. bio je na čelu Poslovnog inkubatora BIOS u Osijeku. Od veljače 2012. do svibnja 2013. bio je član Uprave HEP-a d.d. za prijenos i distribuciju. Predsjednik je Hrvatskog ogranka Međunarodne konferencije za velike elektroenergetske sustave (CIGRE) i član Zajednice za obnovljive izvore energije Hrvatske gospodarske komore.

Perica Jukić rođen je 1969. Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, diplomirao je 1996., a stekao magistarski naslov 2005. godine, specijaliziravši se za područje kogeneracijskih postrojenja i toplifikacije. Od 1996. godine radi u HEP Proizvodnji, kao samostalni inženjer u Pogonu TE-TO Zagreb, pa rukovoditelj proizvodnje te od 2008. kao direktor Pogona. U tom razdoblju bio je inženjer proizvodnje na upuštanju novog kombi-kogeneracijskog bloka (blok K, 2004.) i procesni inženjer na projektu bloka L (2006.-2009.). Od 2009. do svibnja 2013. godine bio je direktor Sektora za termoelektrane u HEP-Proizvodnji d.o.o. Voditelj je zajedničkog Povjerenstva HEP-a i RWE-a za vođenje i održavanje Plomina d.o.o.

>>Karamarko: Šerić je novi eksperiment kukuriku koalicije

>>Vlada smjenjuje Koračevića, na čelo HEP-a dolazi Tomislav Šerić!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije