Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahvalila dalmaciji

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zaključila privremeni boravak u Splitu

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
16.08.2015.
u 12:44

Svuda, od Knina do doline Neretve, osjeća se novo pozitivno ozračje, rekla je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila se Splitu, koji je proteklih dana bio sjedište njezina Ureda, i cijeloj Dalmaciji na gostoprimstvu.

Pismo zahvale prenosimo u cijelosti:

Drage Splićanke i Splićani, drage Dalmatinke i Dalmatinci,  

Split je proteklih dana, nakon što smo u Kninu ponosno proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnicu „Oluje“, bio sjedište mojega Ureda i polazište mojih posjeta gradovima i općinama širom Dalmacije. Želim vam od srca zahvaliti na deset dana divnoga gostoprimstva u vašem, a sada na poseban način i mojem gradu, srcu naše Dalmacije, Splitu. Primljena sam, zajedno s mojim suradnicima, onako kako Split uvijek prima: srdačno, neposredno, s poštovanjem i pažnjom i, nadasve, prijateljski.

Posebno zahvaljujem gospodinu Zlatku Ževrnji, županu Splitsko-dalmatinske županije, njegovim suradnicima i svima koji su meni i mojem Uredu pružili svu potrebnu pomoć.

Imala sam jedinstvenu prigodu u malo dana posjetiti divna mjesta našeg dalmatinskog podneblja, upoznati se s uspjesima i dostignućima, ali i s problemima, koje ćemo, vjerujem, zajedničkim nastojanjima uspješno riješiti. Hvala na srdačnom gostoprimstvu čelnicima lokalnih samouprava i žiteljima Knina, Šibenika, Zmijavaca, Metkovića, Ploča, Sinja, Nerežišća, Sumartina, Sućurja, Prigradice, Smokvice, Orebića, Trstenika, Stona, Omiša, Dugopolja i Splita. Svagdje sam u susretima, u riječima i osmjesima naših ljudi,  osjetila optimizam i probuđeno zajedništvo. Svuda, od Knina do doline Neretve, osjeća se novo pozitivno ozračje, osjeća se domoljublje njegovano starim tradicijama kao i ono moderno, temeljeno na vjeri u Hrvatsku i njezine mogućnosti, osjeća se da Hrvatska želi bolje i može bolje.

Nisam se nažalost mogla odazvati brojnim pozivima u povodu dana gradova i općina, kulturnih i drugih događanja, koje sam primala iz priobalnih mjesta, s otoka, iz Zagore. Molim za razumijevanje i brojne građane koje nisam stigla primiti. Premalo je vremena bilo za sve.

Nadam se, drage Splićanke i Splićani, da rad Ureda Predsjednice ničim nije remetio uobičajen život vašega grada. Bilo je ovo lijepo i dragocjeno iskustvo za mene osobno i moj Ured. Nadam se isto tako da su ovi dani, u kojima je Split na svoj način bio hrvatski glavni grad, i vama približili rad Ureda Predsjednice. Vjerujem da ću tijekom sljedeće godine ponovno moći raditi i proboraviti među vama.

Hvala, dragi Splite – hvala, draga Dalmacijo!

Vaša

Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske

>> K. Grabar-Kitarović: Neka se nitko ne zavarava, osvoji li HDZ vlast, ponašat ću se isto

>> Kolinda Grabar-Kitarović prošetala se Splitom, dobila i dres s natpisom 'Kolinda'

Komentara 129

PU
Pulchrum
14:53 16.08.2015.

Divna, nasmiješena žena, predsjednica, supruga, majka. Svaka čast što je posjetila Split. To nikom prije nje nije palo na pamet, a ima puno logike. Bilo bi dobro posjetiti na nekoliko dana i druge gradove Hrvatske, a kako bi i ostali Hrvati dobili dojam da se država za njih brine i nije ih zaboravila. Osobito Slavoniju, koja treba postati plodna žitnica - potonju bi trebalo što prije posjetiti, jer se gotovo svaki dan mladi Slavonci sele u potrazi za poslom van Domovine, što je vrlo zabrinjavajuće. Netko ih treba ohrabriti, motivirati, kako bi ostali u HR.

PI
pixiee
14:17 17.08.2015.

Predsjednica radi punom parom, sluša narod i druži se s narodom! Bravo!

PI
pixiee
14:18 17.08.2015.

Nismo bolje mogili odabrati, Kolinda je zakon!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije