Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET SAD-U

Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s guvernerom Minnesote

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.01.2016.
u 07:12

U posjet Minnesoti hrvatska predsjednica otišla je u povodu 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i te američke savezne države

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se jučer s guvernerom Minnesote u sklopu svog radnog posjeta toj američkoj saveznoj državi, javio je HRT.  

Grabar-Kitarović i demokratski guverner Mark Dayton u St. Paulu su razgovarali o nastavku dva desetljeća duge suradnje Nacionalne garde Minnesote i Hrvatske vojske, širenju suradnje na područja civilnog života i mogućoj pomoći vojske civilnim institucijama u borbi protiv kibernetičkih napada.

Predsjednica države i hrvatsko vojno izaslanstvo predvođeno načelnikom Glavnog Stožera generalom Dragom Lovrićem obišli su potom Ripley, najveći vojni kamp u Minnesoti koji je oko 160 kilometara udaljen od glavnoga grada St. Paula.

U posjet Minnesoti hrvatska predsjednica otišla je u povodu 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i te američke savezne države. Posebno se to odnosi na suradnju nacionalne garde te savezne države i HV-a.

"Minnesota i Hrvatska sudjelovale su u više od stotinu bilateralnih i civilnih aktivnosti. Program suradnje stvorio je partnerstvo koji uključuje mnoge organizacije i pojedince poput privatnih tvrtki, organizacija civilnog društva i neprofitnih agencija", priopćili su iz Nacionalne garde tim povodom. 

Grabar-Kitarović posjet Minnesoti završava danas.

>> Predsjednica u Chicagu: Došla sam među prijatelje, među obitelj

>> Predsjednica u SAD-u, Reiner na skijanju, a premijera još nemamo

Komentara 98

CR
crocodil
14:53 05.01.2016.

Ona ima demokratski legitimitet i može raditi ono što joj dozvoljava Ustav.

Avatar isoc41
isoc41
07:39 05.01.2016.

Ovi komentatori su mi najjaci, sad tu laprdaju, a u isto vrijeme ni ne spominju bivseg predsjednika Mesica koji trosi milijune ne bi li odrzao dva sastanka godisnje s bivsim sekretarima SSSRa..

TR
trolokva
13:40 05.01.2016.

bravo predsjednice,za one ne obavjestene poput lavice,predsjednica sredjuje 12-24 lovca f-16 za hrvatsku vojsku,stoga jezik za zube ako vec neznas sto je tiha diplomacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije