Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prihvatila poziv

Kolinda Grabar - Kitarović putuje u Kinu, sastat će se s gospodarstvenicima

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
08.10.2015.
u 09:23

Predsjednica će posjetiti i Šangaj gdje će se sastati s gradonačelnikom Šangaja Yang Xiongom te će se u predstavništvu Hrvatske gospodarske komore susresti s hrvatskim i kineskim gospodarstvenicima.

Na poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xi Jingpinga, Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u državnom posjetu NR Kini od utorka, 14. listopada, do  nedjelje, 18. listopada, gdje će se susresti s najvišim kineskim dužnosnicima.

Tijekom boravka u NR Kini, Predsjednica Republike će se u Pekingu osim sa svojim domaćinom, predsjednikom NR Kine, susrest i s premijerom Li Keqiangom kao i s predsjedavajućim Svekineskog narodnog kongresa Zhang Dejiangom te sudjelovati na  “Globalnom forumu o smanjenju siromaštva i razvoju”. 

Predsjednica će posjetiti i Šangaj gdje će se sastati s gradonačelnikom Šangaja Yang Xiongom  te će se u predstavništvu Hrvatske gospodarske komore susresti s hrvatskim i kineskim gospodarstvenicima. U Hong Kongu, sastat će se s Glavnim upraviteljem Posebne upravne regije Hong Kong Leung Chun-yingom.

Tijekom posjeta NR Kini, Predsjednica će se susresti i s hrvatskom zajednicom u Pekingu te položiti vijenac na Spomenik narodnim herojima na Trgu Tian'anmenPosjetom Predsjednice Republike NR Kini obilježit će se 10. obljetnica Zajedničke izjave o uspostavi partnerstva u općoj suradnji između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.

>>Vlada je pogrešnim odlukama pogoršala uvjete za ulaganje

Komentara 68

BE
berija
10:47 08.10.2015.

Što bi rek'o Slavko Štimac: Lajte, keri Jakobsfelda.

Avatar tnin
tnin
10:18 08.10.2015.

Predsjednica još jednom pokazuje da je najpozitivnija političarka u državi. Svi ju vole osim srbendara.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
14:45 08.10.2015.

Daj boze da bude vise uspjeha u Hrvatsko Kineskim gospodarstvenim odnosima. Ja nemislim da ce Kolinda postici bolji rezultat od HSS Zvonka Tomcica koji je pri povratku iz Kine donio puna korpu za Hrvate Ali nazalost nije bilo Puno dobree volje da sve zapocme sa Radom nego je bilo vise Interesa za trla baba lan da joj prodje Dan . Trebalo je izgubili vrijeme da nam iz Pete dodje u glavu . Vrijeme nam je pokazalo kao I sa EU da smo grijesili I letjeli u Gustu Maglu . Sada trebamo sa Kinom dobro shvatili i slijedit Kineskim gospodarski uspjeh da nebi ponovno zglajzali sa puta I zavrsiti u jarku .Nismo iskoristiti doktrinu Dr.Stjepana Radica koji nam je dokazao uspjeh pa sada onda podjimo Kineskim putem koji nas vodi u bolji buducnost Ali I u stecaju povjerenstva I dobrih odnosa koje nam je uspostavio sa Kinom nas Joza Zagorec iz Kumrovca kojeg su Kinezi zavoljeli jer je bio pravi Pajdas koji skida Teski Jaram sa ledja ko I Mao ce tung koji je ujedinio Kinu I da only pravi put do uspjeha kako I Sami vidimo uspjeh Kine. Iskoristimo sansu u Kini sa samo 4.5 milijuna Hrvata Ali samo zaboravimo na politiku I primimo se posla particulate ce sve doci na svoje mjesto . Javite se meni kaj bi vi htjeli prodat kinezima da Ja ispitam trzisce I PO mogucnosti otvorite svoje trziste prodaju na veliki Ili Malo rad a snag and nije skupa Ili slozimo se pa osnujmo vece trziste robe da se proda priizvod Hrvata I da sve zna za Hrvate I njihov proizvod dodjite u Kinu pa se uvjerite sami a ne da cekamo da nas netko povuce za rukav da kupi Nesto od nas. Potjerajmo Hrvatska poslanstva da rade svoj posao da bi vam mogli pomoci u vanjskoj trgovini za to ih placamo Zar ne pa onda nema privredjuju za sto su placeni umjesto da gube dragocjeno vrijeme. A sada pozelimo veliki uspjeh nasoj Kolindi u posjetu Kine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije