Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:

'Žene su na radnim mjestima diskriminirane, posebno kada su trudne'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
27.05.2015.
u 22:30

– Od današnjih žena cijenim Margaret Thatcher, Angelu Merkel, ali i Malalu, dobitnicu Nobelove nagrade za mir – rekla je predsjednica.

– Žene su na radnim mjestima danas diskriminirane, posebno kada su trudne, a i plaćene su manje od muškaraca – kazala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Papinskom sveučilištu Antonianum u Rimu, gdje je govorila o stanju žena u politici i globaliziranom svijetu.

– Mi u Hrvatskoj imamo dobre zakone glede položaja žene, ali pri njihovoj primjeni zapinje – kazala je Grabar-Kitarović. Spomenula je dokument Ivana Pavla II. o položaju žena, kao i to da papa Franjo pridaje veliku važnost ženama. Stoga je od 2014. na položaj rektora Papinskog sveučilišta Antonianum prvi put u povijesti došla žena, profesorica, časna sestra Mary Melone. To pokazuje da papa Franjo provodi ono što govori, odnosno promiče žene na ključne položaje.

"Potrebno je prevladati predrasude prema ženama"

– Na žene ne treba gledati kao na prijetnju muškarcima na radnim mjestima ili u politici, već kao na bogatstvo za društvo, za napredak. Potrebno je prevladati predrasude prema ženama i borit ću se protiv njih dok ću biti predsjednica Hrvatske – kazala je Gabar-Kitarović. Opisala je i svoju karijeru, istaknuvši da je bila na položajima na kojima prije nije bilo žena, a na pitanje koje žene cijeni u današnjem svijetu, kazala je kako cijeni Margaret Thatcher, Angelu Merkel, ali i Pakistanku Malalu, dobitnicu Nobelove nagrade za mir.

Hrvatska predsjednica posjetila je danas i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima i izrazila zadovoljstvo susretom s rektorom mons. Jurom Bogdanom, redovnicama, redovnicima, studentima te brojnim Hrvatima koji žive i rade u Rimu. – Zavod je značajno mjesto za hrvatsku povijest i kulturu jer su kroz njega prošli naraštaji najučenijih Hrvata – kazala je Grabar-Kitarović.

Hrvatsku predsjednicu sutra će primiti papa Franjo.

>>Grabar-Kitarović posjetila Zavod sv. Jeronima u Vatikanu

>>Grabar-Kitarović promaknula i odlikovala 134 pripadnika Hrvatske vojske

Komentara 50

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
22:57 27.05.2015.

Dokle ce iblerovci prljati ovaj portal ??

DU
Deleted user
00:37 28.05.2015.

Neovisno o politici, pogledajmo što se dešava i kako poslodavci tretiraju mlade žene... ako si trudnica, on te ne gleda kao osobu nego te smatra teretom... po tom pitanju trebali bi biti suglasni svi, SDP i HDZ, a nisu.. Nažalost...

PI
pixiee
23:06 27.05.2015.

Definitivno se slažem s predsjednicom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije