Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidatkinja HDZ-a

Kolinda Grabar Kitarović: Na 50. Vinkovačke jeseni dolazim kao predsjednica Hrvatske

Kolinda Grabar Kitarović
19.09.2014.
u 20:40

Ako me pozovu doći ću nagodinu na 50. Vinkovačke jeseni, ali kao predsjednica Republike Hrvatske - rekla je Kolinda Grabar Kitarović

Na večerašnje otvaranje 49. Vinkovačkih jeseni došla je i kandidatkinja HDZ-a za prvog čovjeka Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u pratnji predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Karamarko nije htio dati izjavu novinarima, a i predsjednička kandidatkinja je bila vrlo kratka. Rekla je da joj je drago što je na Vinkovačkim jesenima.

- Ako me pozovu doći ću nagodinu na 50. Vinkovačke jeseni, ali kao predsjednica Republike Hrvatske - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Podsjetimo, prije nekoliko dana predsjednik Organizacijskog odbora 49. Vinkovačkih jeseni, prvi čovjek Vinkovaca i Gradskog odbora HDZ-a Mladen Karlić je rekao kako ove godine na Jesenima neće biti visokog pokroviteljstva jer bi to trebao biti predsjednik Ivo Josipović, ali su odustali zatražiti njegovo pokroviteljstvo jer je on u predizbornoj kampanji pa bi, misli Karlić, vinkovačku manifestaciju iskoristio za svoju kampanju.

 Na velikoj pozornici u vinkovačkoj pješačkoj zoni održan je program naslovljen "Široka je slavonska livada" kojim su svečano otvorene ovogodišnje 49. Vinkovačke jeseni. Glumci, pjevači, solisti na tradicijskim glazbalima, tamburaški sastavi, kulturno-umjetnička društva, pjevačke skupine i mnogi drugi, bili su dio scensko-glazbene priredbe, koju je i ove godine zamislila autorica Ana Cvenić, a govori o livadi i o tome što se sve zbivalo i zbiva na livadi. Pozdravljajući nazočne, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić je podsjetio kako su Vinkovci grad star 8 000 godina i pozdravio goste u gradu rimskih careva, gradu arheologije i gdje se već 50 godina održavaju Vinkovačke jeseni.

- Vinkovačke jeseni organiziramo ne samo da bi prikazali bogatstvo našeg naslijeđa, već i da prikažemo duh zajedništva kojega krasi našeg čovjeka. Ova je manifestacija primjer neraskidive veze čovjeka i zavičaja - rekao je Mladen Karlić i zamolio Stjepana Rosandića, 30-godišnjeg Vinkovčanina oboljelog od ALS-a za čije liječenje u Kini Vinkovčani prikupljaju novac, neka proglasi otvorenim 49. Vinkovačke jeseni. Nakon svečanog otvorenja 49. Vinkovačkih jeseni, na velikoj pozornici Kulturni centar Gatalinka predstavio je Etno reviju na kojoj su se okupili najbolji etno kreatori i frizeri, koji su ove godine izabrani kao najbolji na natjecanjima "Etno kreacija Hrvatske i "Etno frizura Hrvatske". Na salašu Tena, nakon svečanog otvaranja, započeli su Šokački divani, a goste, uz bogatu gastronomsku ponudu, zabavljaju Tamburaški sastav Dike, Prijatelji, Berde band, Caprio, Đani Stipaničev, Miroslav Škoro i Klapa Kaše iz Dubrovnika, kao predstavnici klapa 48. Omiškog festivala Dio izvođača, koji nastupaju na Šokačkim divanima, predstavit će se i publici na pozornici Korzo na kojoj će se cijele noći izmjenjivati tamburaši i dalmatinske klape.

>> 'S Pantovčaka sam primila dosta udaraca ispod pojasa'

Komentara 73

SV
sveznamdrugi
21:38 19.09.2014.

Kolinda će vratiti osmijeh hrvatima i zato je i moj kandidat

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
21:26 19.09.2014.

Osmisliti za protukandidatkinju pogrdan "plan Barbika" doista je sramotno od predsjednika Josipovića i njegovog Ureda. Za gospođu Grabar Kitarović govoriti "Ima slike, nema tona" seksistički je i šovinistički. Gospođa Grabar Kitarović je privlačna što nikako nije minus već može biti samo plus, a ostvarila je i pristojnu diplomatsku karijeru. Izbacivati njezine kadrove po nalogu predsjednika iz HRT Dnevnika s priloga o NATO sastanku sramotan je čin. Predsjednik se nastoji prezentirati gospodinom, ali podle i prljave stvari zakulisno radi.

VJ
vjerovnik
00:00 20.09.2014.

a kaj bi mi trebali birati nekakve nadnacionalne yugoslovene koji ne podnose hrvatsku tradiciju i nazivaju je nazadnom i primitivnom i više se brinu za sve druge, samo za Hrvate ne ... pa čekaj malo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije