Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klub nezavisnih ljevičara

Linić samostalno izlazi na izbore u 8. izbornoj jedinici, a Vukšić u 1. i 3. izbornoj jedinici

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2015.
u 12:25

Svojim radom okrenuli smo se okrenuli današnjici i sutrašnjici. Bitci za radno mjesto, bitci za siromašne, bitci za one koji su dužnici. Socijalni problemi građana i socijalna sigurnost građana je bio naš najvažniji cilj, kaže Linić

Nezavisni zastupnici Slavko Linić i Branko Vukšić, iz saborskog Kluba nezavisnih ljevičara najavili su danas izlazak na predstojeće parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici, odnosno 1. ili 3. izbornoj jedinici, svaki sa svojom nezavisnom listom.

 –  Ne sklapamo neprincipijelne koalicije i nećemo se prodavati, nego se dajemo glasačima na raspolaganje i onim glasačima koji su nas izabrali u ovaj saziv Sabora – poručio je nezavisni Branko Vukšić, zapitavši se pri tome imaju li nezavisne liste šanse između dva bloka koji "sklapaju brakove iz interesa". Iako se, dodaje, ne slaže u svemu s ostalim kolegama iz Kluba nezavisnih ljevičara, odlučili su se udružiti u Klub kako bi do javnosti lakše došle njihove ideje.

 – Naš klub bio je jedan od najaktivnijih klubova i raspravljali smo gotovo o svim zakonima. Mislim da smo opravdali svoje postojanje i nismo iznevjerili svoje principe. Obveza je prema glasačima da ponovno izađemo na izbore, i ako oni budu ocjenjivali naš rad i principijelnost, nema bojazni za prelazak praga – vjeruje Vukšić koji najavljuje da će najvjerojatnije na izbore izaći s nezavisnim listama, i to u 1. i 3. izbornoj jedinici.

Slavko Linić će pak na izbore u 8. izbornoj jedinici kao nezavisni zastupnik, a upravo rad u Klubu nezavisnih ljevičara dokazuje da nezavisni zastupnici mogu imati vlastito mišljenje, ali kada je to potrebno, i okupiti se oko zajedničkih rješenja, vjeruje on.

 – Svojim radom okrenuli smo se današnjici i sutrašnjici. Bitci za radno mjesto, bitci za siromašne, bitci za one koji su dužnici. Socijalni problemi građana i socijalna sigurnost građana bili su naš najvažniji cilj – naglasio je Slavko Linić. Članovi Kluba predlagali su i zakone, dodaje on, a posebno je razočaran što njegov prijedlog zaključaka o predstečajnim nagodbama nikada nije raspravljen na plenarnoj sjednici.
- Zbog jednog predsjednika Vlade koji je vrlo osjetljiv na tu temu, to izvješće se nije raspravilo. To samo pokazuje koliko taštine pojedinih ljudi dominiraju u Hrvatskoj pa se ne moramo čuditi što nam je toliko teško – kritizira Linić. 

Na pitanje je li spreman na predizborne koalicije s drugim strankama, Linić odgovara da "nezavisni zastupnik ne izlazi u koaliciju, nego je on uvijek nezavisni zastupnik".

 – Moguće je, ako se složimo u razmišljanjima, da budem kao nezavisni zastupnik na nekoj listi, ali to ćemo prepustiti vremenu. Ocjenjujem da je u 8. izbornoj jedinici SDP uvijek bio snažan, ali Milanovićeva politika ondje je strašno pogrešna. Kada pogledamo šetanje od Kajina IDS-u, uništavanje SDP-a u Istri, a s druge strane osobni obračuni s riječkom organizacijom SDP-a, s Komadinom, sve to upućuje na katastrofalnu politiku SDP-a i Milanovića u toj izbornoj jedinici. Moj je interes da opet ojačamo lijevi blok, jer Milanović to nije u stanju – najavio je Slavko Linić, čija će politika, zaključuje, biti usmjerena prema radnim mjestima, a ne osobnim obračunima.   

>> Linić: Nikad nisam imao bilo kakav devizni račun izvan Hrvatske

Komentara 3

KA
KaNiDora
15:23 15.07.2015.

dobit ćete 1 .. posto

77
777CRO
17:27 15.07.2015.

Ko je bilo kada podržavao ovu antihrvatsku vladu sa dezerterima i aboliranim četnicima sta taj ima tražiti u Hrvatskoj politici ...

UU
uhljeb u holdingu
23:04 15.07.2015.

Odi u mirovinu Metuzaleme, pa dosta si nas oštetio. Kornjača s Galapagosa kraće živi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije