Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLO LOŠE VRIJEME

Kiša i danas i sutra, kolnici mokri i skliski

kiša
Foto: ilustracija
06.11.2014.
u 11:42

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić

Mnogi građani Hrvatske jutros su se probudili uz oblake i kišu, a takvo se vrijeme očekuje i tijekom ostatka dana. Kako navodi DHMZ, povremeno će biti kiše, a osobito na Jadranu i predjelima uz Jadran i pljuskova s grmljavinom te mjestimice obilnije oborine. U Slavoniji se kiša uglavnom očekuje prema kraju dana.

Vjetar će biti slab do umjeren, u gorju i jak jugoistočni, a na Jadranu jako do olujno jugo. Najviša temperatura uglavnom od 16 do 21 °C, dok je ponajprije u Slavoniji moguća i malo viša.

Loši vremenski uvjeti otežavaju i prometovanje. Prema HAK-ovim podacima za oko 11 sati, kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, osim u Slavoniji. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić. Jak vjetar povremeno puše na dionicama autoceste A1 između čvorova Gospić i Skradin. Vozi se uz ograničenja brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Vrijeme bi sutra trebalo biti slično današnjem. DHMZ najavljuje pretežno oblačno, povremeno s kišom, glavninom u prvom dijelu dana. Obilne kiše uz grmljavinu bit će ponegdje na Jadranu i predjelima uz njega, a najmanje kiše se očekuje u Slavoniji, gdje su najvjerojatnija i sunčana razdoblja. Vjetar će biti slab i umjeren jugoistočni, u gorju i jak, a na Jadranu jako i olujno jugo. U unutrašnjosti bi jutarnja temperatura uglavnom trebala biti od 11 do 16, a najviša dnevna od 15 do 20 °C. Na Jadranu se očekuje temperatura većinom od 16 do 21 °C.

>> Zbog kiša na ulicama rupe od dva metra

>> Kakva nas zima očekuje – provjerite kroz pučke poslovice Milana Sijerkovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije