Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmjena iskustava

Kineski ratni brodovi u splitskoj luci Lora

Split, Kinezi, ratna mornarica
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
01.06.2015.
u 14:52

Uplovljavanje fregata „Linyi“ i „Weifang“ te logističkog broda „Weishanhu“, pod zapovjedništvom kontraadmirala Jianga Guopinga, u Lori je pratilo i 247 Kineza, od kojih su neki došli iz Zagreba, Beograda, Sarajeva...

Dolazak skupine brodova Ratne mornarice NR Kine u splitsku luku Lora izazvalo je velik interes Kineza koji žive u Hrvatskoj ali i u okolnim zemljama.

Uplovljavanje fregata „Linyi“ i „Weifang“ te logističkog broda „Weishanhu“, pod zapovjedništvom kontraadmirala Jianga Guopinga, u Lori je pratilo i 247 Kineza, od kojih su neki došli iz Zagreba, Beograda, Sarajeva...

Zapovjednik HRM-a komodor Predrag Stipanović, koji je domaćin prve posjete kineskih ratnih brodova Hrvatskoj, izjavio je kako su gostima iz Kine priredili bogat program koji uključuje razmjenu iskustava,sportske događaje, obilazak kulturnih znamenitosti grada.

- Mi se pripremamo za sudjelovanje u humanitarnoj operaciji Triton. Razmijenit ćemo svoja iskustva kako bi što bolje i kvalitetnije odradili tu zadaću - rekao je Stipanović.

Kineska veleposlanica Deng Ying je rekla da je današnji dan vrlo značajan , kako zbog razmjena iskustava dviju vojski tako i zbog odnosa dviju zemalja.

- Ova flota je vrlo značajna jer ne samo da je uspješno završila mirovnu misiju u Adenskom zaljevu, nego je obavila zadatak povlačenja kineskih iseljenika u Jemen, a čuvali su i sigurnost mora u Somaliji. Tijekom posjeta Splitu vjerujem da će se povećavati međusobno prijateljstvo dviju vojski – rekla je Deng Ying.

>> Brod ratne mornarice SAD-a HSV SWIFT stigao u Split

Komentara 11

TA
tamanitelj
15:30 01.06.2015.

Vratite ih nazad da brane svoje otoke ,Kotramanović zove brodove koji uzurpiraju međunarodne vode

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:17 01.06.2015.

Dame i gospodo, budućnost pred vratima. Pazite što će tek biti kad Kina dovoljno ojača da počne otkupljivati dugove propale Europe. Može ovladati kontinentom bez ispaljena metka.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:08 01.06.2015.

Eto tako polako sada vec najveca ekonomija svijeta stupa na medjunarodnu scenu, tako da ovakovih posjeta treba ocekivati sve vise i vise. Treba biti u dobrim odnosima s Kinezima jer to je drzava koja ce vladati u XXI stoljecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije