Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroge kazne

Kažnjeno 8 država koje su proizvele previše mlijeka, Hrvatska proizvodi ispod kvote

'17.02.2013., Zagreb - Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Darka Grgata. Darko Grgat bavi se mljekarstvom i brine o 30-tak krava muzara. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
09.10.2014.
u 07:00

Hrvatska, nasreću, nije kažnjena jer, nažalost, proizvodnja mlijeka u 2013./2014. u nas je bila na 28,9 posto ispod nacionalne kvote za mlijeko

Europski zakon koji propisuje kvotu za mlijeko vrlo je strog i svaka država u kojoj proizvođači mlijeka premaše svoju kvotu biva za to kažnjena. Europska komisija u petak je tako kaznila osam država – Njemačku, Nizozemsku, Poljsku, Dansku, Austriju, Irsku, Cipar i Luksemburg – koje zbog probijanja svojih kvota za mlijeko moraju platiti kaznu od ukupno 409 milijuna eura.

Hrvatska, nasreću, nije kažnjena jer, nažalost, proizvodnja mlijeka u 2013./2014. u nas je bila na 28,9 posto ispod nacionalne kvote za mlijeko. Samo Bugarska, Rumunjska i Grčka imaju veći podbačaj u ostvarivanju svojih dopuštenih kvota.

>> Rješenje za male mljekare: poticati proizvodnju samo specifičnih roba

Ključne riječi

Komentara 11

ST
strsljen2013
08:05 09.10.2014.

Dok se priča o prevelikoj populaciji na zemlji i manjku hrane s druge strane se kažnjava povećana proizvodnja. Tko je tu lud?

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
08:18 09.10.2014.

Kakva ludnica!! Sta ovo radi jadnim proizvodacima? Ova EU je jedna od najvecih nesreca HR. naroda.

MB
Marlon Brando
08:54 09.10.2014.

EU je tvorevina isključivo za porobljavenje i isisavanje svih dobara iz naroda.Od prirodnih do izrabljivanja ljudi.Nikada neće tu biti ništa dobroga za male i nemoćne države poput naše,porobiti će nas,sažvakati i ispljunuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije