Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeno

Kardinal Bozanić objavio početak Kuharićeve beatifikacije

'02.10.1998., Zagreb - Papa Ivan Pavao II. u obilasku zagrebacke katedrale gdje se pomolio na grobu kardinala Alojzija Stepinca. Papu su pratili kardinal Franjo Kuharic i nadbiskup Bozanic i drugi crk
Dusko Marusic/PIXSELL
10.03.2012.
u 20:30

Tu radosnu vijest za Crkvu objavio je na misi za 10. obljetnicu Kuharićeve smrti kardinal Josip Bozanić, nakon čega se zagrebačkom katedralom prolomio pljesak oduševljenja

Sada je i službeno - počinje proces za proglašenje blaženim kardinala Franje Kuharića. Tu radosnu vijest za Crkvu objavio je na misi za 10. obljetnicu Kuharićeve smrti kardinal Josip Bozanić, nakon čega se zagrebačkom katedralom prolomio pljesak oduševljenja.

- Budući da se ispunila kanonska dob i da danas slavimo 10. obljetnicu smrti blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, ujedno primjećujući kako traje i raste vjernička i molitvena povezanost s blagopokojnim Kardinalom, kao i na temelju osobnog poznavanja, posebno iz razdoblja života u njegovoj blizini i u zajedništvu s njime, od 1997. do njegove smrti, u ranim jutarnjim satima 11. ožujka 2002. godine, odlučio sam poduzeti što traži Crkva kako bi se ispitala mogućnost za pokretanje kanonskog postupka o životu i kršćanskim krijepostima blagopokojnog kardinala Franje Kuharića. Stoga ću narednih dana imenovati postulatora u kauzi - rekao je kardinal Bozanić.

- Vas i sve do kojih dopire moja poruka pozivam da od danas na Ured postulature Zagrebačke nadbiskupije dostavljate svoja svjedočanstva o kardinalu Franji Kuhariću. To će pomoći sustavnom očuvanju spomena toga velikog sina Crkve i hrvatskoga naroda, ali će prikupljeni materijali biti ujedno temelj za onaj postupak kojim Crkva vrjednuje život nekoga vjernika u svjetlu Evanđelja i prosuđuje njegovu vrijednost u smislu primjera za nasljedovanje istih krjeposti - poručio je kardinal Bozanić u svojoj homiliji.

Komentara 222

DU
Deleted user
23:53 10.03.2012.

Ponosni smo na našu vjeru, ponosni smo na naše misionare u Africi..... Ponosan je hrvatski narod.

OB
-obrisani-
20:15 11.03.2012.

11.03.2012. u 20:01h Kinez je napisao/la: 11.03.2012. u 19:49h RVPVO je napisao/la: ....... A zove se Tajna Istorija Jeziuta od Edmona Parisa ___________________________________________ A što nas Hrvate briga za \"istoriju jezuita\". Imamo dosta problema s vama velikosrpskim mitomanijacima koji sebebe zovete nebeskim narodom, i koji ste si umislili da je Isus bio Srbin, a ne da se još brinemo o Jezuitima. A ako vama Srbima smetaju Jezuiti onda to s njima rješavajte.

OB
-obrisani-
18:36 11.03.2012.

11.03.2012. u 18:35h -delminium- je napisao/la: ........ :-))))))))))))))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije