Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko Trgovišće

Karamarko: Danas se Tuđmanov doprinos stvaranju države dovoljno ne cijeni

Karamarko u Velikom Trgovišću
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/4
10.12.2014.
u 13:18

Karamarko je položio vijenac pred bistom kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana

Predsjednik HDZ- ­a Tomislav Karamarko sa suradnicima i uz brojne zagorske HDZ­ovce te članove stranke iz Novigrada u Zadarskoj županiji, povodom 15. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana, položio je vijenac ispred biste kod njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću. Pri tom je komentirao novinarsko pitanje o tome da na Tuđmanov grob cvijeće nisu položili ni predsjednik države ni premijer kazavši da to govori o njihovom odnosu prema suvremenoj državi Hrvatskoj za čije stvaranje je najzaslužniji dr. Franjo Tuđman.

– Dr. Franjo Tuđman je najveći Hrvat 20. stoljeća, obnovitelj Hrvatske države koji nije samo baština HDZ­-a nego hrvatskog naroda i povijesti. Ljudi koji to nisu shvatili, koji nemaju snage shvatiti, koji nemaju ljubav prema svojoj domovini, nikad neće shvatiti tko je to bio dr. Franjo Tuđman, a naravno, u hrvatskom narodu, što više vremena prolazi od njegove smrti, on je sve veći i značajniji – kazao je Tomislav Karamarko koji je mišljenja i da se njegov doprinos dovoljno ne cijeni.

– ­ Ne cijeni se zato što smo možda bili naivni u jednom trenutku i pomislili da onima kojima smo ponudili pomirbu i dali ruku, dr. Tuđman je to napravio, da će prihvatiti ideju o Hrvatskoj – neovisnu, samostalnu suverenu, demokratsku. U tom naivnom trenutku pomislili smo da će tako biti. Danas vidimo da nije. Danas se pokušava devastirati sve što je dr. Tuđman stvorio, ponižavaju se i relativiziraju naši branitelji, svi ideali koje smo tada imali, ali mi se tim ne mirimo i zato ćemo pobijediti na izborima i reći doviđenja lažnoj hrvatskoj socijaldemokraciji. Mi želimo domoljubnu socijaldemokraciju koja je potrebna svakoj državi. Naravno, mi narodnjaci, baštinici ideja i političke doktrine dr.Tuđmana čvrsto ćemo držati ono što je on zasadio u temelje hrvatske države – kazao je predsjednik HDZ­-a Tomislav Karamarko.

>> Obitelj, kolege, prijatelji i političari položili svijeće na grobu Franje Tuđmana

>> Evo što građani misle o Tuđmanu 15 godina nakon smrti

Komentara 12

Avatar mili99
mili99
16:14 10.12.2014.

Da je red u državi, kako nije, svi bi se došli pokloniti prvom hrvatskom predsjedniku. To je veličina koja će vječno ostati u hrvatskoj povijesti.

JU
Jurica1050
13:54 10.12.2014.

Fuj koja demagogija . Neznam samo tko se može pronaći u ovoj priči koji Crni Marko nastoji servirati ? Dakle samo se moramo malo strpiti dok Franjini sljedbenici preuzmu vlast . Sudeći prema njihovim prethodnim godinama vlasti oni su najsposobniji u pljačkanju države kojom vladaju . Sigurno neće biti promjena ni naredni puta kad se dokopaju vlasti .

BU
Bubalamala
17:01 10.12.2014.

Nikad nije objavljeno sta su Tudman i Milosevic dogovarali.Sastajali su se cesto za vrijeme rata cak su i trgovali oruzjem i gorivom a da Narod to nesmije znati.Mislim da je postojala i druga opcija osim rata a da se stvori suverena hrvatska drzava !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije