Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačan promet

Kaos na granici: Ne sjećam se kada je bila ovolika gužva

gužve, granica
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
13.04.2017.
u 18:54

I dok iz policije putnike mole za razumijevanje i strpljenje, neki vozači govore kako bi se gužve mogle malo ublažiti kada bi ih se na vrijeme informiralo o alternativnim pravcima na kojima promet nije toliko gust.

        Više od dva sata čekalo se danas na izlazu iz Hrvatske prema susjednoj BiH na graničnim prijelazima u Slavonskom Brodu, Županji i Staroj Gradiški.

Neposredno pred blagdane pojačan je promet. Međutim, ove je godine gužvi u Brodu dodatno pridonijelo i izvođenje radova na elektroenergetskoj mreži te direktiva EU o pojačanoj kontroli putnika. Dugo čekanje i kolone na granici očekuju se i sljedećih dana. Najgore je bilo vozačima kamiona, od kojih su neki nervozno šetali po cesti i glasno negodovali.

– Svaki tjedan prelazim preko ovog graničnog prijelaza, ali ne sjećam se kad je bila ovolika gužva.  Možda kolone ne bi bile tako duge kada bi i na bosanskoj strani malo proširili granični prijelaz – kaže Admir iz Visokog, koji prevozi autonavlake na relaciji Wolfsburg – Visoko. 

I dok iz policije putnike mole za razumijevanje i strpljenje, neki vozači govore kako bi se gužve mogle malo ublažiti kada bi ih se na vrijeme informiralo o alternativnim pravcima na kojima promet nije toliko gust.  

>>Je li došao kraj gužvama? Slovenska policija nema dobre vijesti

>>Ili će Slovenija braniti schengensku granicu ili nas više neće biti u Schengenu  

>>Slovenija obavijestila EK: Evo kako ćemo kontrolirati granicu s Hrvatskom

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
19:36 13.04.2017.

Orepicevu izjavu o strpljenju i razumijevanju radi cekanja na granici (po suncu od dva do tri sata) nece nitko dobro primiti a pogotovo ne strani gosti ako se uzme u obzir da se za to vrijeme moze odletiti do Londona i natrag .

KR
kruno100
20:19 13.04.2017.

Što rade naši europarlamentarci za to vrijeme!? Primaju dobru plaču i dnevnice?

ST
stefj
19:34 13.04.2017.

He, he, Slovenci na naš turizam imaju efekt jači od islamskih terorista...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije