Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Kako je pao Vukovar i kako smo stvarali Hrvatsku

Vladimir Šeks - knjiga
Foto: VL
06.10.2015.
u 15:46

Drugi dio sjećanja Vladimira Šeksa na ratnu 1991. i tragediju na istoku Hrvatske

U drugom dijelu knjige Vladimir Šeks opisuje dramatične događaje koji su obilježili početak Domovinskog rata od polovice kolovoza do kraja 1991. godine. Dramatika rata i mnogobrojne tragične sudbine u gotovo cijeloj Hrvatskoj ostale su u sjeni pada Vukovara.

Vukovarska tragedija izazvala je sukobe u državnom vrhu. Postavlja se pitanje gdje je završilo oružje za obranu Vukovara i istočne Slavonije. Predsjednik Tuđman traži odgovornost i optužuje za izdaju. Što je o svemu utvrdila tzv. Manolićeva komisija? Tko je radio za KOS? Je li Vukovar izdan?

Vladimir Šeks prikupio je i u drugom nastavku knjige "1991. - moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat" objavljuje veliki broj originalnih dokumenata koje javnost dosad nije imala prilike vidjeti.

Ključni dokumenti tog vremena većinom su smatrani nedostupnim ili nestalim izvorima, ali Vladimir Šeks im je imao pristup. Pročitajte memorare koji su važan doprinos poznavanju razdoblja Domovinskog rata i vremena stvaranja Hrvatske u kojem je pao grad heroj – Vukovar.

Knjigu Vladimira Šeksa "1991. - moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat 2 – pad Vukovara" potražite u prodaji na svim kioscima i na mondo.hr za 99 kn.

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Komentara 12

Avatar jwayne
jwayne
22:13 07.10.2015.

Locirati, identificirati, uhititi i transferirati!!

MA
mause
19:14 06.10.2015.

vukovar sze prodali.ove krade me zaboli ona stvar ali to vam ne oprostim

AL
aloaloelalo
19:50 06.10.2015.

.U sjecanje na Sinišu Glavaševica: 'Državni vrh u Zagrebu izdao je Vukovar i hrvatski narod'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije