Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.01.2015. u 14:00

Vjerujem da bi on platio i 100 milijuna kuna za preuređenje Visoke, e samo da dokaže da je predsjednica davala lažna obećanja

Čime se mi bavimo, čime se bavimo, govorio sam u sebi prateći središnje dnevnike nacionalnih televizija. Pola dnevnika otišlo je na igrokaz koji je upravo počeo, a trajat će, kakvi smo, možda i godinu dana – o tome gdje će biti sjedište izabrane predsjednice, Kolinde Grabar­-Kitarović. Valjda je sto puta u kampanji ponovila da će se preseliti u Visoku ulicu, ­ a nitko je nije tjerao da bude tako izričita, mogla je reći samo da traži jeftinije rješenje ­ pa kada se spoznalo da je Visoka gotovo nemoguće rješenje protiv kojega su mjerodavne struke (od arhitekata, konzervatora, stručnjaka za sigurnost), e onda je premijer Zoran Milanović skužio kako će podmetnuti predsjednici, umjesto čestitke – kukavičje jaje. Hitnom odlukom Vlade, Visoka je uvaljena predsjednici u stilu evo ti, pa se snalazi. Što svi, opet, vide kao ludost, jer predsjednica neće moći tamo niti stol pomaknuti ako Milanović to odbije platiti. Premda vjerujem da bi on platio i 100 milijuna kuna za preuređenje, e samo da dokaže da je predsjednica davala lažna obećanja. To je, valjda taj znameniti hrvatski jal – na djelu.

No, onda sam prebacio TV na HTV­-ov "Studio 4" i pun pogodak. Tamo su opušteni i profesionalni – Jozo Barišić doveo prof. Gorana Vojkovića s prometnog fakulteta, a čovjek je u nekoliko rečenica objasnio sve oko problema monetizacije autocesta. Evo jedne rečenice – ova vlada nije dobila mandat na 40 godina, nego na 4 godine i odakle pravo jednom ministru da bez Sabora RH i javnosti ugovara rješenje koje će trajati dok današnji prvoškolac ne bude 46-­godišnjak!?

PLUS

Vlada tjera i Hrvatsku lutriju da otpiše dugove siromašnima!? ­ Hoće li vratiti novac onima čiji brojevi nisu izvučeni, ironizira Vedran Kukavica u Studiju 4. Dobar potez vlada pretvara u apsurd.

MINUS

Dobro jutro Hrvatska HTV-­a – dopisnici sa sjevera, istoka, Primorja govore hrvatski književni jezik. Većina dopisnika s juga, posebno Dubrovčani, službenom formom hrvatskog se ne zamaraju.

Komentara 173

FR
franctahi1
15:12 30.01.2015.

dobro dajte se obrazujte već jednom, pa pokaz se ne može izvaditi bez formalnog pisanog zahtjeva. temeljem čega Vlada dodjeljuje državnu imovinu ženi koja još nije prisegnula? pa sve institucije rade na temelju pisanog zahtjeva. vaša hajka ja sramotna, pa vi ste nepismeni

KA
kajinx
14:05 30.01.2015.

Kakav hrvatski jal. Molim, ne vrijeđajte Milanče nazivajući ga Hrvatom.

VA
VADEMECUM
14:08 30.01.2015.

Tko je aktuelni predsjednik? Josipović. Zašto on ne odbije dodjelu Visoke Uredu predsjednika ako je tu odluku donio premijer, a on je do 18.02. do 24h predsjednik? Nisam pravnik, ali pokušavam razmišljati logički. Hajde novinari malo prenesite lopticu na Ivinin teren. Sumnjam da se vrlim pravnicima, Zoki i Ivi to može dogoditi. Kolinda preuzima ovlasti predsjednice 19.2., a do tada papazjanija će pisati svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije