Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac:

'Kad bi se predsjednica ogradila od 'Za dom spremni', onda bih se i ja ogradio od izjava Nikolića'

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.08.2015.
u 20:30

Pupovac je na N1 odgovorio na današnje optužbe HDZ-a. – Da su ozbiljne i da su istinite, onda bi bile teške. Budući da nisu ni jedno ni drugo, onda su manipulativne – rekao je.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac na televiziji N1 komentirao je navode HDZ-a koji ga je u današnjem priopćenju optužio da si ''uzima pravo manipulativno spominjati Jasenovac u raspravi o Statutu Grada Vukovara. Kao što si uzima pravo – u suglasju sa službenim Beogradom – u vlastitom glasilu rugati se hrvatskoj državnoj himni, ali i osporavati hašku oslobađajuću presudu za Oluju''.

– Da su (optužbe, op.a.) ozbiljne i da su istinite, onda bi bile teške. Budući da nisu ni jedno ni drugo, onda su manipulativne, u funkciji kampanje i osvajanja vlasti i to pod cijenu onoga što smo s HDZ-om stvarali godinama – rekao je Pupovac.

Smatra da neke izjave srbijanskih čelnika sigurno ne pridonose boljem razumijevanju problematike, a na pitanje zašto se nije ogradio od takvih izjava ili ih osudio, recimo izjavu predsjednika Srbije da Hrvatska slavi državu koju je osnovao Pavelić, Pupovac je odgovorio:

– Kad bi se naša predsjednica države ogradila od uzvikivanja "Za dom spremni" i "Ubij Srbina", onda bih se i ja ogradio od izjava predsjednika Nikolića. Ne slažem se s predsjednikom Nikolićem. Već sam jedanput i više puta to rekao.

>> 'Srbijanska vlada ponovno si uzima za pravo miješati se u unutarnja hrvatska pitanja'

Komentara 372

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:48 20.08.2015.

Skandalozna Pupovčeva izjava koja pokazuje sav njegov mentalni sklop, kao i onih aboliranih, koje predstavlja! Pitam se samo tko su mu mentori na hrvatskom političkom prostoru?! Jedno je samo sigurno, taj profesionalni Srbin ne radi na pomirenju!

DU
Deleted user
20:43 20.08.2015.

nadam se da je ovo kraj ovom etno biznismenu ... jer pokazuje do sada nevidjene znakove nervoze i panike u izjavama...cak bih rekao da vise nije niti smiren niti kontroliran kao prije. a to mi se svidja!

BA
barbaizamerike
20:41 20.08.2015.

sta ovaj hoce? samo raspiruje vatru I husk a to je lose za njegov narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije