Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvalio se

Jovanović komentirao odluke Ustavnog suda o upisu u srednje škole

Željko Jovanović
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
22.04.2014.
u 15:32

Ovo mišljenje Ustavnog suda nam dolazi kao još jedan doprinos javnoj raspravi - istakao je Jovanović

- Budući da smo u priopćenju već sve rekli mogu reći samo nekoliko rečenica. Prvo, odluke Ustavnog suda nisu da se komentiraju, nego da se poštuju. I drugo, molim sve medije da budu korektni i da javnost izvješćuju istinito. Ustavni sud nije ukinuo niti jednu odluku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta što se tiče upisa u srednje škole - kazao je ministar Željko Jovanović odgovarajući danas u Bjelovaru na novinarske upite vezane za odluke Ustavnog suda.

Netočno je, tvrdi Jovanović, da je Ustavni sud poništio odluke ministarstva jer na strani 29 svoje odluke Ustavni sud jasno kaže - Odluke o elementima i kriterijima upisa u prvi razred srednje škole nisu drugi propis pa Ustavni sud nije ovlašten da se izjašnjava o ustavnosti ili zakonitosti tih odluka.

-Dakle odluke nisu poništene niti je ministarstvo dobilo nikakav šamar, nego je Ustavni sud samo dao preporuku na koji način u budućnosti donositi odluke - ističe Jovanović dodajući da su se odluke dosad donosile na isti način zadnjih 20 godina. Sukladno Zakonu o osnovnom i srednjem obrazovanju, podsjeća, odluke su se donosile četiri mjeseca prije početka školske godine. -Obzirom na izuzetnu podijeljenost javnosti oko nekih elemenata i kriterija upisa, ove godine smo konzultirali i Ured za pravobraniteljstvo djece i stručnjake za ustavno pravo, a ovo mišljenje Ustavnog suda nam dolazi kao još jedan doprinos javnoj raspravi temeljem koje ćemo u skladu sa zakonom do kraja travnja donijeti odluku o upisu za iduću školsku godinu - istakao je Jovanović naglašavajući da se zahvaljuje Ustavnom sudu na njihovu mišljenju jer će im ono pomoći da odluka ministarstva bude još bolja i kvalitetnija.

>> Donio je još dvije odluke koje nisu u skladu s Ustavom

Komentara 25

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
15:40 22.04.2014.

...krele...svom silinom imbecilije se nastavlja svađati javno sa kompetentnijima od sebe a nadasve iz struke koja se zove pravo. ovaj šarlatan provodi ideje memoranduma 2 iznutra !....dosta je više veleizdajnika kojima je omogućeno rovarenje Hrvatske bez obzira kako se ta funkcija ili institucija zvala !

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
15:41 22.04.2014.

sud njemu izdaje mišljenje?...a četnički vojvoda iz srbije autorizaciju?....kaj ovaj uopće radi u Hrvatskoj?

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
15:42 22.04.2014.

koji mu je ovo javni šamar inkompetencije opaljen? 8?....to ne trpi niti neprijatelj u napadačkoj akciji već ga zamijeni nekim pametnijim !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije