Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf tjedna

Jovanović je ipak morao odustati od uhljebljenja 
na Medicini

Željko Jovanović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
04.05.2014.
u 11:45

Što bi bilo da se premijer javi na natječaj u Janafu?

Zamislite da se, recimo, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić javi na natječaj jedne od tvrtki iz svog resora, recimo HŽ Infrastrukture, za mjesto direktora i bude izabran te mu se to mjesto čuva sve dok bude ministar. Ili ministar financija Slavko Linić da se javi na natječaj HPB-a i bude primljen, Ili da ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka zaposle u HEP, a on to radno mjesto zamrzne sve dok bude ministar. Ili, recimo, da se premijer Zoran Milanović javi na natječaj, recimo, državne tvrtke Janaf za mjesto savjetnika uprave, a oni ga prime i čuvaju mu posao sve dok bude premijerom.

To bi bio skandal do skandala, kao što je skandal istinita priča u kojoj se ministar znanosti Željko Jovanović javio na natječaj Medicinskog fakulteta iz Osijeka za stalno radno mjesto, a nakon što je izabran, zamrznuo je taj položaj sve dok bude ministar. Kad je to otkriveno, Jovanović je odustao od uhljebljenja na Medicini jer to zbilja nije nikako mogao opravdati.

>> Akademska zajednica zgrožena: 'A baš se Jovanović borio protiv korupcije' 

>> Letica: Jovanovićev slučaj primjer je političko-akademske korupcije

Komentara 14

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:01 04.05.2014.

SDP-ova garnitura na Pantovčaku i Markovu trgu još uvijek nije podnijela ostavke?

BU
Bulaba
12:11 04.05.2014.

To što je odustao ne znači ništa. Kršenje zakona je kršenje zakona. Lopov ide u zatvor čak i kad vrati ukradeni novac. Ovdje se evidentno radi o zloporabi položaja i za to se ide u zatvor. Kad ćemo vidjeti taj natječaj? Inače je zlatno pravilo da kad se na natječaj javi samo jedna osoba, onda je to namješteni natječaj.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
12:13 04.05.2014.

Skandal u pravom smislu riječi... Svakim danom sve više pokazuju svoje pravo lice ti naši ''pošteni'' ministri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije