Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red Zrinskog

Josipović odlikovao pripadnike Specijalne policije MUP-a

josip (1)
Foto: Ured Predsjednika RH
1/3
25.10.2013.
u 16:03

Predsjednik je podsjetio kako je obrambeni Domovinski rat u Republici Hrvatskoj započeo upravo napadom na policajce i policijske objekte.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovao je dvadeset i jednu jedinicu Specijalne policije MUP-a iz Domovinskog rata. Predsjednik je podsjetio kako je obrambeni Domovinski rat u Republici Hrvatskoj započeo upravo napadom na policajce i policijske objekte.

- Od polaznika tečaja \'Prvi redarstvenik\' odabrano je 200 polaznika koji su postali jezgra anti-terorističke jedinice Lučko, a ostali su raspoređeni po policijskim upravama sa zadaćom uspostave javnog reda i mira te na suzbijanju terorističkih napada na području Republike Hrvatske - rekao je Predsjednik. Naglasio je kako su pripadnici Specijalne policije zajedno s Hrvatskom vojskom sudjelovali u svim vojno–redarstvenim operacijama Domovinskog rata, pri čemu je 146 pripadnika Specijalne policije poginulo, dok ih je 900 teže i lakše ranjeno.

- Ako budemo imali sposobnosti, domoljublja, zajedništva, hrabrosti i odlučnosti koji su krasili hrvatske branitelje siguran sam da ćemo i ova bremenita, krizna vremena uspješno prebroditi - kazao je predsjednik Josipović. U ime odlikovanih jedinca obratio se predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm.

- Jedinice Specijalne policije formiraju se već početkom 1991., puno prije međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i bile su temelj obrane od agresije iz kojeg nastaje i Hrvatska vojska. Danas je najvažniji cilj Udruge čuvati i promicati sjećanje na naš doprinos u Domovinskom ratu, a među nama suborcima posebno je izražena briga o obiteljima poginulih i onima koji su teško ranjeni i bolesni - zaključio je predsjednik Udruge i zahvalio na dodijeljenim odlikovanjima.

>> Obitelj policajca koji je poginuo na dužnosti primila odlikovanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije