Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS ODLIKOVAN

Ganić: Srbija treba povući zakon ako želi u Europsku uniju

josipović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
09.02.2015.
u 19:53

Josipović je odlikovao Relju Bašića, Milku Milinković...

Predsjednik Ivo Josipović danas je posljednji put u svom mandatu dodijelio odlikovanja. Napomenuo je da je za svojeg mandata uručio velik broj odlikovanja te kako je svaki put bio ispunjen ponosom što ima ljudi koji su spremni uložiti sebe i svoje znanje za dobrobit drugih i naše domovine, unatoč teškim vremenima te razmišljanjima da su sebičnost i egoizam danas glavni pokretač.

– Želim da i u svom daljnjem radu i životu učinite još puno dobrih djela te da prijateljstvo i ljubav koju njegujete prema našim ljudima i domovini i dalje bude moto vašeg rada – rekao je Josipović čestitajući odlikovanima.

Među ostalim, danas su odlikovani dr. Johannes Kyrle (za razvijanje i izgradnju iznimno dobrih odnosa između Hrvatske i Austrije te višegodišnji osobni doprinos u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji), glumac Relja Bašić (za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH), Milka Milinković (za zasluge u području paraolimpijskog sporta i postignutih vrhunskih sportskih rezultata)...

>> Ivo Josipović: Pakiram se, puno je stvari i selidba će dugo trajati

Komentara 87

DU
Deleted user
14:50 09.02.2015.

Bravo Ivo. Evo koga si odlikovao: Piše: Inoslav Bešker "Ne mogu zaboraviti, međutim, da je u jeku tih sukoba Ganić obilazio arapske zemlje, huškajući protiv Hrvatske i Hrvata kao neprijatelja islama. Činio je to i u Alžiru, gdje su hrvatskeatske tvrtke imale uposlenih radnika. Samo nekoliko dana nakon takva njegova huškačkog govora u Alžiru teroristi su upali u barake Hidroelektrinih radnika, skinuli još bunovnim radnicima gaće i poklali one koji nisu bili obrezani - ako je vjerovati onome što su pisale alžirske novine, na primjer El Watan."

AU
aurora1zn
14:29 09.02.2015.

meni je ovo bitno zasto odlikuje ljude sumljive proslosti i odnosa prema RH -a na odlasku je-ako se tako dijele nase medalje i zasluge ne treba ih nitko-zar ne???

AU
aurora1zn
14:26 09.02.2015.

taj Ganic je zasluzan za Hrvatsku kao i Zrinka Vrabec Mojzes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije